Ardijan Sopi, som går under artistnavnet PACIFY, er nominert til prisen «Årets Produsent 2022».

Gratulerer med nominasjonen til prisen «Årets Produsent», hvordan føles det?

Tusen takk, det føles veldig bra. Det har jo vært et mål å få den annerkjennelsen så det føles deilig å endelig nå det kapittelet av karrieren, sier Ardijan.

Han har tidligere studert Lyd- og musikkproduksjon på Noroff. Studiet er tilgjengelig på campus i Oslo og Bergen. Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med lyd og musikk.

Gledet seg til skolen hver dag

Ardijan startet å lage «beats» i slutten av 16-årsalderen og skjønte fort at musikk var noe han ville leve av. Da han ble ferdig med sitt siste år på videregående gjorde han litt research på skoler som kunne være aktuelle å søke seg inn på, det var da han kom over Noroff og studietilbudene de hadde der.

Det som trigget meg veldig når det kom til Noroff, var at det var veldig mye fokus på det praktiske. Ardijan Sopi

Det som trigget meg veldig når det kom til Noroff, var at det var veldig mye fokus på det praktiske. Jeg står veldig for at man lærer mer av å gjøre ting i praksis, fremfor å studere det teoretiske.

Den tidligere Noroff-studenten beskriver studietiden som veldig bra.

Det var en utrolig bra gjeng. Lærerne var ekstremt kule og utadvendte, de tok seg tid til å bli kjent med alle og viste veldig mye engasjement til hver og en av oss. Det ble gitt kule og lærerike oppgaver nesten daglig. Jeg gledet meg til å komme på skolen hver dag, enda jeg var litt dårlig på å komme tidsnok, ler han.

Ardijan forteller at en av hans lærere, Raymond Enoksen, var med på å gjøre tiden på Noroff ekstra spesiell.

Jeg føler alle fikk et ekstra godt bånd til han, fordi han var så engasjert i det alle gjorde.

Noroff påvirket Ardijan sin karrieren mye i starten, han tok med seg videre de ferdighetene han tilegnet seg i studio under studietiden. Recording, mixing og generelt tekniske ting var noe han kunne lite av før han begynte på studiet

Det har hjulpet meg mye i etterkant, da jeg er kjent for å være en produsent som sitter med artisten og recorder alle «takes» og er med å påvirke prosessen på hvordan låtene skal bli, sier han.

Jeg ble kjent med veldig mange gode folk innenfor musikk på Noroff, som jeg har en god relasjon til den dag i dag.

- Jeg elsker jobben min

Ardijan forteller at han er veldig fornøyd med hverdagen som musikkprodusent. Han syns det er deilig å kunne styre arbeidsdagene selv og ikke ha noen låste rammer når det kommer til å være kreativ.

Jeg elsker å lage musikk og er så takknemlig for at dette er levebrødet mitt.

Han legger også til at det er en tøff bransje hvor du virkelig må bemerke deg selv, spesielt i hip hop sjangeren.

Så det har jo vært mange netter og dager med frustrasjon og stress, men på en sunn måte, siden jeg elsker jobben min, sier musikkprodusenten.

Jeg elsker å lage musikk og er så takknemlig for at dette er levebrødet mitt.Ardijan Sopi

Kan du fortelle om noen av dine favorittprosjekter som du har jobbet med som produsent?

Det er et prosjekt som ikke er ute enda, men noe jeg jobber med nå faktisk. Alle jeg jobber med av artister er spesielle hver for seg, fordi alle har en egen story og er forskjellige i personlighet. Man prøver alltid å lage noe som kan matche deres verden og visjon.

Ardijan sine planer og ambisjonene fremover er å jobbe mer i utlandet, slik at han også kan utvikle og bemerke seg i andre land enn bare Norge, Sverige og Danmark. .

Med en spellemannnominasjon så blir man på en måte kvalitetssikret, så nå må jeg ikke lenger bevise noe. Jeg kan bare gå i studio og gjøre greia mi, sier han.

Den tidligere Noroff-studenten har en klar oppfordring til andre som ønsker å gå i hans fotspor innen lyd- og musikkproduksjon.

Jobb hardt, utfordre deg selv, vit hva du vil og ha tro på soundet ditt, sier han.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer