Den tidligere Noroff-studenten slipper sin andre EP på et år: – Musikken er en viktig del av mitt liv. 

EP-en, som har fått navnet «Sanger fra et soverom, fase II», er en oppfølger til EP-en «Sanger fra et soverom», som ble sluppet i 2021.

– Det er en naturlig forlengelse av sin storebror. Selv om begge utgivelsene har flere likhetstrekk, er de også vidt forskjellige, slik brødre gjerne er, forteller Jørgen Berg Hansen (22), som går under artistnavnet Jørgen Berrig.

EP-en er sentrert rundt vokalen og akustisk gitar. Jørgen beskriver selv musikken sin som levende og ektefølt, uten at den trenger å være helt perfekt, og han mener at det er i de små «urenhetene» at magien ligger.

– Jeg har hørt andre kategorisere musikken min som visepop eller en form for folk – og kanskje er det også det – men jeg selv liker godt betegnelsen «singer-songwriter». Det er først og fremst det jeg er, og på norsk, attpåtil, smiler den unge artisten.

– Hadde ikke blitt til uten Noroff

Da han startet på lyd- og musikkproduksjonNoroff Oslo i 2019, forteller han at han hadde mistet nær sagt all motivasjon til å drive med musikk.

Miljøet på Noroff, spesielt innad i klassen, var inspirerendeJørgen Berg Hansen

– Det var vanskelig, for jeg visste jo at det var dette jeg ville, samtidig som gløden holdt på å forsvinne. Jeg tror at medstudenter og lærere har hatt mye å si for at jeg fortsatt holder på. Miljøet på Noroff, spesielt innad i klassen, var inspirerende. Det er ingen overdrivelse å si at denne EP-en ikke hadde blitt til uten Noroff, i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt, forteller Jørgen.

Gjennom Noroff ble Jørgen også tryggere på å involvere andre i sitt musikalske univers.

– Det er kanskje rart å si, i og med at den kommende EP-en er et rent soloprosjekt. Likevel har det å samarbeide med andre studenter fått meg til å innse at jeg ikke alltid vet hva som er best for låtene. Andre sine ideer og preferanser kan være vel så bra som mine egne, og noen ganger er de til og med bedre, sier han.

Foto: Zenoa Birchler

Produsert på egen hånd

I likhet med hans forrige utgivelse, har Jørgen gjort det meste av arbeidet med EP-en selv, fra tidlig idéfase til ferdig utgivelse.

– Det er et vaskeekte «gjør-det-sjæl»-produkt, ja. Unntaket er mastering, som har blitt hendig utført av Anders Fåne, en tidligere klassekamerat av meg fra Noroff, sier han.

Han forteller at noe av det viktigste han lærte på Noroff, var det å disponere egen arbeidstid og ha gode rutiner.

– Musikk er og skal være kunst, men det er også et håndverk. Dersom jeg utelukkende hadde skapt musikk når jeg følte for det, hadde jeg nok ikke fått ut denne EP-en i år. Ikke neste år heller, for den saks skyld. Jeg tenker alltid kvalitet fremfor kvantitet, men det er mulig å være både kvalitetsbevisst og produktiv samtidig, forteller han.

“Sanger fra et soverom, fase II” slippes digitalt fredag 18. mars, og inneholder låtene “Alt blir bedre”, “Hver bidige gang”, “Aldri noe mer” og “Silhuett”.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer