Faglærer Raymond Enoksen har laget musikken til flere av Norges mest populærer filmer og TV-serier.

Lærer i Lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Raymond Enoksen, er en av Norges mest ettertraktede komponister innen TV og film, og han har laget musikken til flere av Norges mest populære TV-serier. I forbindelse med årets direktesendte Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum skrev Raymond arrangementene som Kringkastingsorkesteret (KORK) fremførte under opptredenene til de verdenskjente artistene Kate Hudson og Ne-Yo.

Den stjernespekkede konserten som hedret årets Fredsprisvinner Den europeiske union (EU) ble ledet av skuespillerne Gerard Butler og Sarah Jessica Parker. I tillegg til Kate Hudson og Ne-Yo var Kylie Minogue, Seal, Karpe Diem og Susanne Sundfør blant artistene som underholdt.

Travle dager i forkant av det stjernespekkede showet

Raymond kan fortelle om hektiske dager i forkant av Nobelkonserten. - Artistene var sene med å melde sin ankomst og hvilke låter de ønsket å spille. Dermed fikk jeg tre dager til å lage det musikalske arrangementet til tre fulle band og et orkester. Det var et utrolig tidspress og jeg sov nesten ikke dagene frem mot showet, sier Raymond som til tross for et stramt tidsskjema var fornøyd med det endelige resultatet. – Jeg hørte på første prøve at det kom til å sitte og det var en deilig følelse. Det klang bra, sier Raymond som satt blant publikum under selve konserten.

Ingen nybegynner

Det var ikke første gang Raymond samarbeidet med NRK og Kringkastingsorkesteret. – Jeg har tidligere jobbet som komponist for NRK og jeg har flittig brukt Kringkastingsorkesteret i mine arrangementer. NRK likte måten jeg bruker orkesteret på og følte det var naturlig å la meg arrangere under Nobelkonserten. Jeg er klassisk skolert og befinner meg et sted mellom pop og den klassiske verden. Dermed passet jeg godt til denne oppgaven som nettopp er en kombinasjon av begge disse retningene, sier Raymond som har flere planer sammen med Kringkastingsorkesteret. – Vi skal jobbe sammen når kongeparet inviterer til julekonsert fra Slottets store festsal, "Jul på slottet" og under Idrettsgallaen i januar, sier Raymond.

Ligger ikke på latsiden

Raymond er en travel mann om dagen med flere spennende prosjekter på gang. – Jeg skal lage musikk til den nye NRK-serien «Barda», en dokumentarsåpe om Petter Northug, "Hver gang vi møtes" og "Tangeruddampen», sier Raymond. Hvis du slår på TV-en er det stor sjanse for at du hører musikken til Raymond uansett hvilken kanal du besøker. Noen eksempler er «Hotel Cæsar», «Teenage boss», «Firestjerners middag», «Helt Perfekt» «Kjendisbarnevakten», «Hellstrøms mesterkokk» og «Gøy på landet».

Tilbake i klasserommet

Raymond brenner for komponistfaget og han ønsker å dele sine erfaringer med unge talenter. - I begynnelsen ble jeg innleid som foreleser ved Noroff i forbindelse med ulike filmprosjekter. Etter hvert synes jeg tanken om å utvikle en alternativ komposisjonsutdannelse til de allerede etablerte offentlige institusjonene var spennende, sier Raymond som fikk fast stilling ved komposisjonslinjen på Lyd- og musikkproduksjon i Oslo hvor han har store ambisjoner for å utvikle moderne låtskrivere.

Les om Raymond på Facebook her

Les mer om Raymond sine prosjekter her

Se mer av arbeidet til Raymond her