Kim Thanh Ngo går under navnet DJ Kimichi, og deler musikken sin med danseglade mennesker i England og Nederland.

Kim Thanh Ngo (25) studerte lyd- og musikkproduksjon ved Noroff. I dag reiser han land og strand rundt under navnet DJ Kimichi med et mål for øyet, å få folk til å smile og danse.

Ønsker å spre danseglede

Kim begynte tidlig å samle på vinylplater og i dag har han nesten 4000 plater i samlingen sin. – Jeg reiser rundt og deler musikken min med den hensikt å få folk til å danse, sier Kim. Han turnerer i hovedsak i Norge, men har også delt musikken sin med danseglade mennesker utover landegrensene. Nærmere bestemt i England og Nederland.

Vietnamesiske rytmer

"Jeg reiser rundt og deler musikken min med den hensikt å få folk til å danse." Kim Thanh Ngo, tidl. student

Kim har bakgrunn fra to kulturer. Hans far er fra Vietnam og hans mor fra Norge. I fjor da han var på reise i Vietnam fant han 55 singelplater som stammer fra tiden før Vietnamkrigen. Disse bruker han nå som utgangspunkt i et prosjekt der han har bedt syv norske produsenter lage sin tolkning av musikken. – Det er mulig at det blir laget en dokumentarfilm om dette prosjektet, sier Kim.

Godt klassemiljø

Under studietiden ved Noroff lærte Kim mye som han i dag er takknemlig for. – Jeg lærte alt det grunnleggende. Jeg hadde holdt på med lyd lenge før jeg startet ved Noroff, men jeg hadde ikke så mye kunnskap om hva det egentlig var. Mye av det jeg lærte bruker jeg i dag, sier Kim. Det var også andre faktorer som gjorde studietiden hans minneverdig. – Noe av det jeg husker best var det gode studiemiljøet. Mange drev med ulike prosjekter ved siden av skolen, noe som gjorde at vi begynte å samarbeide med sjangere vi vanligvis ikke ville jobbet med, sier Kim.

Drømmer om Tokyo

Det er mye som inspirerer Kim når han lager musikk. Både lydbildet og miksen i forskjellige låter gir nye ideer. Når han er på jobb spiller han primært musikk fra 60- og 70-tallet. - Jeg mikser og manipulerer musikk som de fleste kjenner til og gir den et nytt uttrykk, sier Kim. Drømmen er klar. - Min store drøm er å spille i Tokyo, Det trenger ikke være på en fancy klubb. Jobben min som DJ har tatt meg mange steder, men jeg føler ikke at jeg kan slappe av før jeg har vært i Tokyo, sier Kim.

Hør musikken til Kim Thanh Ngo her

Les mer om Kim Thanh Ngo på hans Facebook-fanpage