Stian Vedøy går nå på mastergradsstudier i Cardiff, og har etablert seg i Wales.

Helt siden han var seks år har Stian Vedøy (22) drevet med musikk, og som 16 åring gav han ut sin første CD. Etter to år med studier på Lyd- og Musikkproduksjon valgte han å fortsette med mastergradsstudier i Wales, nærmere bestemt ved University of Glamorgan i Cardiff. Nå sikter han mot en karriere innen talentutvikling i musikkbransjen.

"Mitt hovedråd er «Go for it!» Det kan riktignok være en utfordrende vei å gå, men fokus på nettverksbygging, kunnskap, kompetanse og vennskap er gull verd." Stian Vedøy. tidl. student

Stian har opplevd suksess med bandet Firewoodisland et navn som er en direkte oversettelse av Stians eget etternavn, Vedøy. Selv om han både synger, skriver egne tekster og spiller flere instrumenter er det likevel ikke artist han først og fremst drømmer om å bli. - I fremtiden ønsker jeg å jobbe som låtskriver, komponist og produsent. Jeg vil veldig gjerne jobbe med å utvikle andres talent. Min egen erfaring som musiker og låtskriver kommer derfor godt med, sier Stian.



Musikkstudier i utlandet

For å få den nødvendige tyngden og kompetansen som skal til for å kunne jobbe fulltid med musikken valgte Stian å fortsette studiene i utlandet. – Etter to år ved linjen Lyd- og musikkproduksjon ved Noroff valgte jeg å fortsette studiene ved Noroffs samarbeidsuniversitet, University of Glamorgan i Wales. Totalt er vi ti stykker fra mitt kull som studerer sammen. Vi er ferdig med bachelorgraden og i full gang med en mastergrad innenfor musikkproduksjon. Studiemiljøet er fantastisk og vi er privilegerte som får oppleve et nytt land og en ny kultur på denne måten, sier Stian.

Gode råd på veien 



Stian har gode råd til andre som drømmer om å jobbe med musikkproduksjon. – Mitt hovedråd er «Go for it!» Det kan riktignok være en utfordrende vei å gå, men fokus på nettverksbygging, kunnskap, kompetanse og vennskap er gull verd. Bli inspirert av alt rundt deg, lytt til mye forskjellig musikk og analyser for deg selv det du hører. Vær åpen for nye ting, er Stians klare råd. Følg Stians ferd og hør musikken hans her: http://twitter.com/Firewoodisland