Skal du ta utdanning til høsten? Vi har samlet seks gode grunner til hvorfor du bør studere i Kristiansand.

🏢Helt nye fasiliteter

Sommeren 2021 flyttet Noroff Kristiansand inn i helt nye lokaler, sentralt på toppen av Markens gate i sentrum. De urbane og moderne lokalene i Slottsquartalet inspirerer til læring, kreativitet, og et sosialt studentliv, med både store forelesningssaler, romslige grupperom, kantine og sosiale mingleplasser rundt om på campus. Lokalene ligger også i umiddelbar nærhet til kafeer, restauranter, turmuligheter og badeplasser, som gjør trivselsfaktoren like høy på utsiden som på innsiden. 

👩🏼‍🎓Hands-on, bransjerelevant utdanning

På Noroff Kristiansand kan du velge mellom ti fremtidsrettede høyskole- og fagskolestudier. Felles for dem alle er at studiene er hands-on, praktiske, og utviklet i tett samarbeid med næringslivet. Employability er vårt hovedfokus, og studiene er derfor utviklet slik at studentene kan gå rett i jobb etter studiene. 

Foto: Jeanette L. Bækkevold

👯‍♀️Et stort studentmiljø

Kristiansand er en av landets største studentbyer, og som student ved Noroff blir du del av et stort, yrende studentmiljø. Noroff er medlem i Studentsamskipnaden i Agder (SiA), som betyr at du som Noroff-student kan benytte deg av tjenester og dra på arrangementer som er i regi av SiA. Det inkluderer blant annet den populære studiestartfestivalen, som arrangeres hver august. Her har du mange gode muligheter til å bli kjent med medstudentene dine. 

🏡Rimelig å bo

Kristiansand er blant de rimeligste storbyene i Norge å bo i. Enten du velger å bo alene, med en venn, eller i kollektiv, er det mulig å få leie til en svært gunstig pris. Studentsamskipnaden i Agder har cirka 1500 studentboliger som det går an å søke om. Det er også mulig å finne gode leieavtaler på privatmarkedet. Sjekk ut hybel.no eller finn.no for å se rimelige boliger på hele Sørlandet.

🚌Gratis busskort

Dersom du flytter til Kristiansand fra en annen kommune, tilbyr Kristiansand kommune gratis busskort til deg som student. Busskort gis for maksimalt ett studieår fra høsten, og må søkes om for hvert semester. Tilbudet gjelder for alle fulltidsstudenter ved høyere utdanning, så her er det bare å hive seg på! Du kan lese mer om tilbudet her

🕺🏻Sosiale begivenheter

Kristiansand er en yrende kulturby, fullt av arrangementer som du og dine studievenner kan dra på på fritiden. Mest kjent er kanskje strandfestivalen Palmesus, som årlig trekker titusenvis av mennesker til Kristiansand. Eksempler på andre kjente arrangementer er Sommerbrisfestivalen, Sørveiv, og havnefesten Sup&Stup. SiA setter regelmessig opp stand-up, konserter og annet på studentpuben Østsia, som du som Noroff-student har mulighet til å være med på.


Søk studieplass


Studietilbud ved Noroff Kristiansand

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer