Jeg synes sørlendinger snakket nærmest dansk, eller hadde veldig bred dialekt. Det stemmer ikke helt, ler Katarina.

Kristiansand er stort nok til å gi deg frihet, men lite nok til å føle seg velkommen, sier Katarina Arntsen (22), som opprinnelig kommer fra Skien.

Hun har akkurat fullført interaktive medier – spillNoroff Kristiansand.

På spørsmålet om hva hun synes om Kristiansand som studieby svarer hun:

Helt fantastisk. Det er varmere her enn det er i hjembyen, noe som kan komme godt med, dersom man ønsker at sommeren skal vare litt lengre. Det er alltid liv og røre i sentrum, og mulighet til å trekke seg tilbake og henge med venner om man ønsker det.

Mine topp tre favoritter i Kristiansand er Aquarama, hvor man enten kan trene eller bade på vinteren, «Bystranda», hvor man kan spille volleyball, skate eller bade, og Markensgate, hvor man kan shoppe, gå på kafe, eller utesteder.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Nye lokaler i 2021

Det sto mellom to skoler da jeg skulle velge utdanning- i Oslo eller Kristiansand. Siden jeg ønsker å komme meg inn i spillindustrien tenkte jeg det var lurt å kunne engelsk, noe som Noroff Kristiansand tilbyr. Jeg ville også skape «mitt eget», men som ikke var for langt unna familien.

– Jeg valgte også å studere i Kristiansand fordi det er «studentenes by». 

22-åringen forteller at det hun har likt best med studiet er måten det er lagt opp.

Vi har ikke hatt vanlige eksamener men prosjektoppgaver, noe som bedrer livet som student med at man ikke er konstant stresset. Studiet forbereder oss på arbeidslivet og faglærerne er ærlige og kritiske til arbeidet vi gjør, på en positiv måte. I stedet for å jobbe med mange forskjellige fag på en gang, så legger Noroff opp et fag om gangen over flere uker hvor du kan få muligheten til å eksperimentere, ha det gøy og til slutt levere inn et veldig kult prosjekt.

Noroff flytter til nye og moderne lokaler i Slottsquartalet i august 2021.

Det er kjempegøy. Det er på toppen av Markensgate, så det er perfekt for oss studenter som vil ta lunsj på kafe eller gå en tur i sentrum. Det er også gull for nye studenter som vil se seg rundt i nærområdet eller oppdage alle utestedene i byen.

Faglærere med bransjeerfaring

Det å være student i Kristiansand er veldig befriende, og man føler seg ikke helt fortapt i en storby.

Noroff Kristiansand har utrolig flinke lærere som hjelper deg raskt inn i industrien, og lar deg gjøre så og si hva enn du vil. Jeg vil anbefale å studere i Kristiansand fordi man blir sett av lærerne i mindre klasser og man finner seg veldig raskt til rette, avslutter hun.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer