Nettstudier fungerer utrolig bra. Jeg har fått gode resultater og jeg lærer veldig mye, sier Michael (36).

Michael Andreas Nilsen er 36 år gammel, bor i Sortland og studerer digital etterforskning på Noroff Nettstudier. For Michael var det helt avgjørende å kunne velge nettstudier på grunn av hans livssituasjon.

Jeg har fått gode resultater og jeg lærer veldig mye. Michael Andreas Nilsen

Nettstudier fungerer utrolig bra. Jeg har fått gode resultater og jeg lærer veldig mye. Jeg tror ikke jeg hadde klart å få noe bedre resultater av å studere på campus, sier han engasjert.

Med to små barn i huset og en samboer som ikke hadde muligheten til å flytte på seg, var det aldri et alternativ å flytte for å studere. Nå kan jeg levere ungene på skole og i barnehage før jeg setter meg ned for å studere. Det gir meg også friheten til å kunne utsette studiedagen(e) til kveldstid eller helg om det er sykdom eller andre ting som kommer i veien. Friheten som nettstudier gir meg er helt perfekt når man har barn.

Artikkelen fortsetter etter videoen...

Omskolert

Til tross for at studiene foregår på nett har Michael fått veldig god kontakt med flere medstudenter, og han er svært fornøyd med oppfølgingen som faglærerne gir.

Vi studentene jobber veldig mye sammen. Vi har fått like god kontakt over nett, eller kanskje bedre, enn hva jeg har gjort ved tidligere skolegang. Jeg har også et veldig godt inntrykk av hvordan læringen blir utført og hvordan hjelpen blir gitt. Har vi spørsmål så kan vi sende mail til foreleserne, eller spørre direkte om vi ser forelesningene direkte.

Han fortsetter:

Vi har også grupper på Skype hvor vi kan spørre hverandre, lese spørsmål fra andre og sende direkte meldinger til lærerne. Man får alltid gode svar, og jeg har hatt flere telefonmøter på Skype med lærere for å få forklart ting jeg har lurt på, forteller han.

Michael har vært i yrkeslivet tidligere, men fikk en yrkesskade i sin tidligere jobb som førte til at han hadde behov for omskolering. Valget falt på digital etterforskning på grunn av hans store interesse for teknologi.

Min store interesse for studiet gjør studietiden ekstra spennende, i tillegg til det får jeg jo en veldig fremtidsrettet kompetanse. Det aller meste er jo allerede digitalisert eller kommer til å bli digitalisert, så både med tanke på fremtidige jobbmuligheter og variasjon i en jobb, finner jeg dette veldig spennende, sier han.

Stort behov for kompetanse innen digital etterforskning

Valget falt på nettopp digital etterforskning fordi det hørtes utrolig spennende ut, og fordi jeg får en utdannelse hvor jeg kan jobbe med mange forskjellige ting. Det vi lærer her kan brukes i flere ulike jobber når jeg er ferdig utdannet. Bruken av digitale verktøy kommer bare til å øke fremover, og behovet for kompetanse innen etterforskning og sikring av digitale tjenester kommer heller ikke til å bli mindre.

Han fortsetter:

Gjennom studiet lærer vi om ting som er veldig relevant i dagens arbeidsmarked. Jeg føler at det jeg har lært så langt har gitt meg et veldig bredt spekter av kompetanse, som kan brukes i flere forskjellige roller i arbeidslivet.

Etter studiet har jeg veldig lyst til å jobbe innen politiet, kanskje rettet mot digital kriminalitet og da spesielt økonomisk kriminalitet. Dette og digital sikring er det jeg har mest lyst å jobbe med i fremtiden, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer