Undersøkelse gjort av Synovate viser at hver femte norske bedrift har skrudd opp årets IT-budsjett.

Norske it-bedrifter har holdt pusten i påvente av finanskrisen. Computerworld viser til positive tall i undersøkelser gjort i regi av Steria.

Uten formell kompetanse

"Hver femte norske bedrift har skrudd opp årets IT-budsjett, og bare hver sjuende har gjennomført kostnadskutt", skriver Computerworld. Les hele artikkelen her. IT har blitt en vesentlig del av mange bedrifters virke og dermed vil det ikke være mulig for dagens it-bedrifter å nedbemanne i den grad man i utgangspunktet antok. Tom Drange, lærer i Nettverks- og systemadministrasjon ved Noroff, tror at de som mister jobben grunnet finanskrisen er innleide konsulenter eller de uten formell kompetanse. "Mange i it-bransjen har kommer inn mer eller mindre tilfeldig. De er ofte selvlært og har lite eller ingen utdannelse å vise til", forteller Drange.

Studier i tråd med dagens marked

I en tidligere artikkel "Noroff øker kompetansen innen IT" viste vi til vår satsning på dette området. "Vi har trodd på denne utviklingen hele tiden og det er også derfor vi fortsetter å produsere materiale til studiene våre i tråd med dagens marked", kommenterer Drange. Noroff har økt kompetansen i egne rekker og har en sterk fokus rettet mot sikkerhet. "Vår blanding mellom akademisk tilnærming og hands-on (praktiske) øvelser, tror jeg, møter behovet i dagens IT-marked", medgir Drange.

Sosiale nettverk

"Vi satser sterkt på sikkerhet ettersom dette er noe alle burde tenke på når bruken av nettverk og datakommunikasjon i ulike formater bare øker og øker" Gjennom sosiale nettverk som Facebook, Twitter, MySpace og msn ønsker alle å være tilgjengelig både i jobbsammenheng og privat. Et slik ønske om tilgjengelighet skaper sikkerhetsmessige utfordringer for arbeidsgivere og IT-avdelinger.