Møt Sopra Steria og Accenture, to av konsulentselskapene IT-studentene drømmer om å jobbe hos. – Vi har planer om å utvide kraftig i tiden fremover, sier Lars.


Sopra Steria: En teknisk utdannelse vil nok være attraktivt på arbeidsmarkedet i mange år fremover

Konsulentselskapet har gått fra plass nummer 12 i fjor, til sjetteplass under årets Universum-kåring over Norges mest attraktive arbeidsplass blant IT-studenter. 

Sopra Steria har mange muligheter og karriereveier å gå innen teknologi og forretning. Leila Laksiri

– Vi tilbyr en bredde ut til kundene våre, som gjør Sopra Steria til en unik ende-til-ende leverandør. Jeg tror IT-studentene synes vi er et spennende selskap å jobbe i fordi vi nettopp har denne bredden, med mange muligheter og karriereveier å gå innen teknologiverdenen, forteller Leila Laksiri, ansvarlig for employer branding og studentrekruttering i Sopra Steria.

I tillegg tror hun at å jobbe med samfunnsnyttige prosjekter og jobbe i et selskap som har fokus på deiling og samhold også gjør Sopra Steria til et spennende selskap. 

Har du en interesse for teknologi, og utdanning innen eksempelvis sikkerhet, utvikling, nettverk, datautvikling, design eller økonomi og ledelse, for å nevne noen, er mulighetene mange innen Sopra Steria, sier Leila videre.

Sopra Sterias skandinaviske hovedkontor ligger plassert i luftige lokaler på toppen av Posthuset i Oslo. Foto: Sopra Steria

Leter etter lagspillere

Sopra Steria er i dag Norges største IT-konsulentselskap, med 1600 ansatte, som bistår store private og offentlige virksomheter med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje.

Hva burde studenter tenke på for å få jobb hos dere?

Tenk på om du er interessert i å jobbe med teknologi, og om du har lyst til å jobbe som konsulent for å hjelpe norske virksomheter. Hos oss har vi fokus på teamarbeid, så er du en lagspiller som er opptatt av å spille andre gode, er det en viktig egenskap, sier hun, og fortsetter:

–  For å få jobb hos oss kan du søke på vårt graduate-program og/eller sommerjobb – annonsene legges ut i slutten av juni. Vi ønsker selvfølgelig at studentene skal bli kjent med Sopra Steria, så bruk tid på det når mulighetene er der og kontakt oss gjerne for en prat.

Hva slags mindset leter dere etter?

Lagspillere som vil gjøre det bra sammen med andre, som ønsker å lære og utvikle seg, og som er interessert i teknologi og yte service til andre.

Vi ble i år kåret til Norges beste arbeidsplass for tredje året på rad (av Great Place to Work), og vi jobber med å forbedre oss år etter år, slik at de som jobber hos oss har det fint på jobb, sier Leila.

Økt satsing på IT-sikkerhet fremover

– Jeg tror arbeidslivet fremover blir mer og mer automatisert og at det kommer flere digitale løsninger man må forholde seg til. Teknologien vil nok gjøre at noen stillinger forsvinner, men nye stillinger vil også komme som en følge av det. En teknisk utdannelse vil nok være attraktivt på arbeidsmarkedet i mange år fremover, sier hun.

En teknisk utdannelse vil nok være attraktivt på arbeidsmarkedet i mange år fremover. Leila Laksiri

Ifølge Leila har Sopra Steria økt satsningen på sikkerhet de siste årene, og skal fortsette å vokse fremover.

Sopra Steria har nå rundt 100 konsulenter i sitt cyber security-senter og er et fagmiljø i kraftig vekst. Det er et spennende og viktig fagområde, som heldigvis stadig flere prioriterer, fordi det er samfunnskritisk. IT-sikkerhet er et viktig satsningsområdet for Sopra Steria som vi ser våre kunder i stadig større grad etterspør. Vi er en reell ende-til-ende leverandør innen sikkerhet og har tung kompetanse innen teknologi, sikkerhetsløsninger og overvåkning, men også sterk kompetanse på det strategiske elementet, som sikkerhetsledelse, risikostyring, beredskap og personvern.

Dersom man er student og tenker på å studere sikkerhet, er det ingen tvil om at man vil få jobbe med spennende prosjekter i mange år fremover, påpeker hun.

Hva er ditt beste råd til studenter som står overfor et studievalg?

Velg studie ut fra motivasjon og interesse, men samtidig se fremover på hvilke muligheter du har når du er ferdig med nettopp det studiet. Hvordan er jobbmarkedet nå innenfor den bransjen, og kan det endre seg når du er ferdig? En teknisk utdanning vil nok være et sikkert valg i mange år fremover, avslutter Leila.


Foto: Thomas Nikolai Olsen

- Accentures sikkerhetsavdeling er ledende innenfor informasjonssikkerhet både i Norge og globalt

I konsulentbransjen ser vi at også i andre avdelinger enn teknologi, så etterspørres det personer med teknologikompetanse og -bakgrunn, sier senior executive/partner i Accenture, Lars Bestum.

Selskapet er på plass nummer 14, i kåringen over hvor IT-studentene drømmer om å jobbe etter å ha fullført studiene.

Vi jobber med innovasjon og de nyeste teknologiene og vi har en karrieremodell som gir gode lærings- og utviklingsmuligheter. Jeg opplever at prosjektene våre er spennende og samfunnsnyttige. Man får mulighet til å jobbe med og lære av kompetente og erfarne kollegaer og har et stort internasjonalt nettverk å spille på, i tillegg til at vi har mange sosiale arrangementer gjennom året.

Acceunture jobber med innovasjon og de nyeste teknologiene. Lars Bestum

5000 ansatte

I Norge er vi ca 1100 ansatte og har dybdekompetanse på en rekke teknologiske områder. Accentures sikkerhetsavdeling er ledende innenfor informasjonssikkerhet både i Norge og globalt. Totalt har vi over 5000 ansatte som jobber med informasjonssikkerhet, forteller Lars.

Hva burde studenter tenke på for å få jobb hos dere?

Jeg ville brukt tid på å bli kjent med Accenture når mulighetene byr seg. Vi er opptatt av at vi som firma også skal passe til dem som søker hos oss. En veldig god måte å finne ut dette på, er å søke på våre summer-internship og/eller vårt discovery-program.

Planer om å utvide sikkerhetsteamet kraftig

I konsulentbransjen ser vi at også i andre avdelinger enn teknologi, så etterspørres det personer med teknologikompetanse og -bakgrunn. De som eksempelvis jobber med strategisk analyse og strategiutvikling må forstå teknologi godt nok til å se mulighetene det gir samtidig som det stadig utgjør mer og mer av forretningsdriften hos vår kunder, sier han, og fortsetter:

Vi har planer om å utvide kraftig i tiden fremover. Lars Bestum

Derfor tror jeg flere og flere bedrifter i årene som kommer, vil ønske seg ansatte med teknologiforståelse/-bakgrunn – også i andre stillinger enn de som i dag er typiske teknologiroller.

Lars forteller at de allerede opplever stor etterspørsel fra sine kunder etter ressurser med kompetanse på sikkerhetsområdet, spesielt personer med teknisk sikkerhetskompetanse.

I Norge teller sikkerhetsteamet rundt 40 konsulenter og vi har planer om å utvide kraftig i tiden fremover. Vi jobber med noen av de mest spennende og samfunnskritiske aktørene (kundene), noe som gir våre medarbeidere mulighet til å delta i noen av Norges største og viktigste prosjekter, sier han, og avslutter:

Vi lever i et samfunn som stadig er i endring og hvor det stilles økte krav til sikkerhet både i privat og offentlig sektor. 


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer