Noroff øker antall IT-studieplasser for å møte kritisk behov for IT-kompetanse i Norge.

Det er i 2017 en kraftig økning til IT-studier i Norge. Dagens Næringsliv melder at under halvparten av søkerne vil få studieplass.

Håkon Haugli, leder av Abelia, sier til DN.no at det er kjempebra at unge velger teknologi:

– Det trenger vi. Men det er et stort tankekors og en politisk utfordring at det ikke matches med nok studieplasser. Veldig mange flere burde fått mulighet til å ta teknologistudier, sier Haugli.

Ledige studieplasser 

Noroff har fortsatt ledige IT-plasser i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger. Studiene har løpende opptak, som gjør at man kan få svar raskt og dermed sikre seg studieplass til høsten.

De mest populære studiene fylles raskest opp. Alle IT-studiene er også tilgjengelige som nettstudier, hvor det alltid er ledige studieplasser.

Nytt i år er at også fagskolestudenter etter hvert skal få studiepoeng.

På Noroff får du praktisk IT-kompetanse og ferdigheter som industrien og bransjene trenger. Du får undervisning og topp oppfølging av dyktige, erfarne og motiverte lærere som har eller har hatt en profesjonell karriere.

IT-utdanning Norge. Bachelor i digital etterforskning

Digital etterforskning: Studenter får praktisk IT-kompetanse. Foto: Siv-Elin Skoglund

Gode jobbmuligheter

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder bruk av IKT. Dette gjør norsk næringsliv mer konkurransedyktig, men også mer utsatt for digitale angrep. Sårbarhetsutvalget har kommet frem til at Norge årlig taper cirka 20 milliarder kroner på grunn av IKT-kriminalitet.

Behovet for utdanning innen nettverk- og IT-sikkerhet er derfor svært relevant. Dette studiet er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Det treårige bachelorstudiet i digital etterforskning hos Noroff har fokus på granskning og etterretning. Etter utdanningen åpner det seg jobbmuligheter i politi og etterretning, og med datasikkerhet for små og store selskaper. Bachelortudiet er tilgjengelig i Kristiansand og som nettstudium.

Det nye fagskolestudiet i frontend-utvikling er en praktisk teknologiutdanning hvor du lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. Studiet er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Les også: – Jenter bør velge digitale utdanninger

– Behovet vil bare øke

Heidi Austlid, direktør i IKT-Norge, sier til hegnar.no at de digitale næringene er underbemannet, og at behovet for IT-folk bare vil øke i årene som kommer. De trengs både i næringslivet og offentlig sektor.

Tidligere har IKT-Norge estimert at Norge mangler folk til 8.600 IT-arbeidsplasser. Det gir gode jobbmuligheter for deg som tar IT-utdanning.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.


IT-utdanning på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer