Sikkerhetsbegivenheten handlet om dagens og fremtidens utfordringer innen IT-sikkerhet, og utviklingen innen trusselbildet.

Sikkerhetsdagen "Er du helt sikker?" ble innviet av Thomas Tømmernes, nasjonal salgssjef for IT-sikkerhet i Atea, og tidligere Noroff-student. Temaene var som følger:

Risiko og sikkerhetsnivå

Symantec stilte spørsmålene om hvor paranoid bør man være. Hvilket sikkerhetsnivå bør man ha? Kan man være sikker uten å bruke opp hele IT-budsjettet?

Big Data i et sikkerhetsperspektiv

Trend Micro viste en demo på hvordan et målrettet angrep kan gjøres og hvordan man kan beskytte deg mot det. De så videre bak kulissene på Smart Protection Network, en skybasert Threat Intelligence-database av Trend Micro.

Management level: Falske basestasjoner og annen avlytning

Check Point tok for seg avlytting av kommunikasjon og tap av sensitive data, som er blitt svært utbredt i dag og er meget enkelt å gjøre uten å bruke dyrt utstyr. De demonstrerte løsninger mot avlytning på åpne nett som WiFi og mobilnett, og hvordan man beskytter mobile enheter og dataene på disse når de ikke er innenfor bedriftens beskyttende murer.

Technical level: Cyber security

Cisco belyste et paradigmeskifte hvor visibilitet er nødvendig ikke bare før, men også under og etter et angrep. Selskapet har med integrasjonen av SourceFire fått en løsning som adresserer dette.

Management level: Sikkerhet as a Service

Fortinet stilte spørsmålet om man kan outsource sikkerhet. De leverer enterprise brannmurløsninger med Service Provider-egenskaper til Atea. Slik kan Atea AOS tilby en bekymringsfri sikkerhet til det norske markedet.

Technical level: Falske basestasjoner og annen avlytning

Check Point viste sitt nestegenerasjons sikkerhets-management som tar administrasjon av sikkerhetsløsninger til nye høyder med enkelhet, fleksibilitet og åpenhet.

Management level: Cyber security

Cisco spør om det er det farlig å bli kompromittert hvis du har synlighet og kontroll? De har med med integrasjonen av SourceFire fått en sikkerhetsportefølje som skal skape trygghet før, under, og etter et angrep.

Technical level: Sikkerhet as a Service

Fortinet tok opp temaet om hvordan møte morgendagens krav til sikkerhet og ytelse. Et økende og mer komplekst trusselbilde stiller stadig større krav. Konsolidering, virtualisering og management ble omtalt.

Bedre IT-sikkerhet betyr bedre økonomi

Martin Falch-Smedsvik i Atea belyste spørsmålet om hvordan spare penger, tjene penger og unngå å tape penger ved hjelp av IT-sikkerhet, og hvorfor dette er viktig også for teknisk personell. Atea Rogaland & Agder deler nasjonal og lokal innsikt og erfaringer om rikets tilstand, og Falch-Smedsvik utdypet hvordan Atea hjelper sine kunder med kostnadseffektiv IT-sikkerhet.

Cyber Forsikring

AIG påpekte at alle bedrifter er sårbare for dataangrep uavhengig av størrelse og kompleksitet på bedriften. Selv små data angrep kan gi store økonomiske konsekvenser. Cyber-forsikringen til AIG er designet for å håndtere et sikkerhetsbrudd raskt, slik at den daglige driften kan gjenopptas.

Sikkerhetsovervåking 24/7

Symantec avsluttet dagen med å stille spørsmålene: Er du sikker på at du får varsel om alvorlige sikkerhetshendelser? Hvem passer på at ingen bryter seg inn på IT-systemene dine når du er hjemme? Klarer du å finne de alvorlige hendelsene blant alle loggene? Er du sikker på at dine systemer gir det riktige bildet av sikkerheten? Kan det tenkes at din bedrift er angrepet uten at du vet det?

Det ble også anledning for alle deltakerne å prate med ekspertene.

IT-studier hos Noroff

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer