– Mange av våre IT-studenter får jobb i studietiden, og de fleste har fått jobb før de er ferdige, sier rektor ved Noroff Høyskole, Beathe Due.

Verden blir mer og mer digital, og våre IT-bachelorgrader dekker store kompetansehull, sier rektor ved Noroff Høyskole, Beathe Due.

Noroff tilbyr bachelorgrader i IT innen Applied Data Science, Cyber Security og digital etterforskning (Digital Forensics).

Noroff samarbeider tett med bransjen for at ferdighetene studentene sitter igjen med er oppdaterte og relevante.

Jo mer digitaliserte samfunnet blir, jo viktigere blir ferdighetene vi tilbyr i våre bachelorutdanninger, alle bransjer og sektorer vil ha behov for våre studenters kompetanse.

På Noroff høyskole lærer du hvordan en jobb skal gjøres, i tillegg til teorien bak. Vi fokuserer på å utvikle praktiske ferdigheter som er relevant for industrien, og vi jobber tett med bransjen for at ferdighetene er oppdaterte og relevante, sier hun videre.

«"
Foto: Privat

Svært ettertraktet kompetanse

Er du motivert og ønsker å lære, vil du gå en lysende karriere i møte. Beathe Due

– Er du motivert og ønsker å lære mer, vil du gå en lysende karriere i møte. Mange av våre IT-studenter får jobb i studietiden, og de fleste har fått jobb før de er ferdige. Studenter går til store og små, norske og internasjonal konsulentselskaper som PWC, Atea, Sopra Steria, Netsecurity, KPMG, TietoEvry, men også virksomheter som DNV, forsvaret og polititet rekrutterer fra oss.

Hun fortsetter:

Alle bedrifter og organisasjoner har behov for sikkerhetskompetanse, både for å sikre virksomheten mot et angrep, og for å finne ut hva som har skjedd etter et angrep, og jo mer digitaliserte vi blir, jo større behov vil alle bransjer ha for de som forstår og kan analysere alle dataene.

Les også: Christoffer har fått jobb i Netsecurity før han fullførte studiet

Jobb i etterretning eller med datasikkerhet

Emlyn Butterfield er Head of Computing ved Noroff. 

Ettersom vi stoler mer på digital teknologi, har hver enhet og plattform potensialt viktige ledetråder for å avdekke sannheten bak hendelser - hvem som stjal data og hvem som utløste et virus. Fremveksten av cyberangrep, løsepengeprogramvare, malware og hacking har ytterligere forsterket behovet for dyktige digitale etterforskere for å identifisere hvem, cyber-sikkerhetseksperter for å forhindre slike angrep og dataforskere for å hjelpe til med å forstå og tolke de enorme mengdene tilgjengelig informasjon, sier han. 


Foto: Privat

Hvordan er jobbmulighetene etter studiet i digital etterforskning (Digital Forensics)?

Studentene får jobber overalt. Studiet i digital etterforskning (Digital Forensics) gir en god dekning av kjerneelementene innenfor IT-konsepter, noe som betyr at studentene kan gå inn i en generell IT-rolle, eller etterforskning, etterretning, hendelseshåndtering og sykkerhetsanalyseringsroller.

Han forteller at tidligere studenter blant annet jobber hos PWC, Statens Vegvesen, Sopra Steria, Forsvaret, KPMG og TietoEVRY.

Digital etterforskning har utviklet seg de siste årene fra det tradisjonelle rettsvesenets syn på søk og beslag til en mer dynamisk tilnærming, drevet av endringer i teknologi, hvordan teknologi brukes og bevis som kan gjenopprettes. Teknologi er nå sammenkoblet, innebygd i menneskelige kropper og avhengig av bedrifter og industrier - ofte vertet i "skyen". Sammen med de teknologiske endringene er det et betydelig skifte mot cyberangrep, løsepengeprogramvare, skadelig programvare og hacking.

Campus- eller nettstudier

Alle bachelorstudier er også tilgjengelige som nettstudier. Forelesninger streames live og kan følges fra en device hvor som helst i verden. Fra august 2023 blir det mulig for nettstudenter på Noroff Høyskole å ta del i det fysiske læringsmiljøet på Campus Oslo. Les mer om Online PLUS her. Våre bachelorstudier har løpende opptak, med oppstart i august.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer