Tina (23) studerer nettverk og IT-sikkerhet. – Det gir en svært sikker arbeidssituasjon etter endt utdanning, sier hun.

Flere jenter burde søke IT-studier fordi det er så viktig med representasjon fra begge kjønn. Kvinner bringer mye viktig til bordet, og det er utrolig viktig i et mannsdominert yrke som IT for øyeblikket er, sier Tina Hammervold Aslesen (23).

Hun studerer nettverk og IT-sikkerhetcampus Stavanger.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Tina Hammervold Aslesen (@tinaaslesen)

Startet på studiet uten forkunnskaper

Kvinneandelen innen IT er på 29 prosent, og i fjor utgjorde jenter kun 35 prosent av søkerne til ingeniør- og teknologifag ved samordna opptak.

– Det er utrolig kjekt å studere IT og gir en svært sikker arbeidssituasjon etter endt utdanning. Det at du er kvinne innen IT gir deg et fortrinn, nettopp fordi det er så få av oss, sier Tina.

Det gir en svært sikker arbeidssituasjon etter endt utdanning. Tina Hammervold Aslesen

I flere sammenhenger hvor jeg har fortalt hva jeg studerer har jeg fått som svar at «aha, du er skikkelig smart». Det er nok mange som forbinder IT med supermennesker som sitter og koder og programmer til langt på natt, men personlig hadde jeg ingen erfaring med IT fra før.

Tina forteller at hun alltid har trodd at man må ha toppkarakter i matte for å studere nettverk og IT-sikkerhet.

– Det stemmer absolutt ikke, sier hun engasjert. 

For å søke studiet kreves generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Les mer om opptakskrav her

Solide jobbmuligheter

Gjennom studiet lærer Tina å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

Koblingen til bransjen gjennom studiet er svært god. Vi har så mange muligheter. Bedrifter kommer til skolen for å rekruttere oss, noe som gjør at jeg er ganske selvsikker i jobbmulighetene mine etter fullført utdanning, sier Tina.

Hun forteller at hun selv gikk videre til andregangsintervju hos en av Norges største internettleverandør tre måneder ut i studiet.

Jeg vet at Noroff blir min inngangsbillett inn i arbeidslivet. Tina Hammervold Aslesen

Man blir relevant i arbeidsmarkedet bare ett år inn i studiet. Jeg vet at Noroff blir min inngangsbillett inn i arbeidslivet, sier 23-åringen.

Studiet er tilgjengelig på campus i Oslo, Stavanger, Bergen og Kristiansand, og via Noroff Nettstudier

-En av de beste avgjørelsene jeg har tatt

I klassen til Tina i Stavanger er det fire jenter og omtrent 20 gutter.

Vi jentene holder veldig tett sammen. Guttene tar også svært godt vare på oss og miljøet er absolutt det beste jeg har vært i skolemessig. Det er tett oppfølging av lærerne, som gjør det enkelt å spørre om det er noe man lurer på.

Jeg synes studiet er kjempekjekt. Det gir meg mye mestringsfølelse og er superinteressant, sier hun.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til de som vurderer å søke samme utdanning?

Er du usikker, bare prøv. Å begynne på Noroff er en av de skumleste avgjørelsene jeg har tatt i og med at jeg har en bachelor fra før, men det er til syvende og sist en av de beste avgjørelsene jeg har tatt.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer