Er du nysgjerrig, glad i å løse gåter og mysterier, eller er du opptatt av å beskytte mennesker nå som vi alle omgir oss med digitale tjenester? Da er bachelorprogrammet i Digital Forensics noe for deg.

Bachelorgraden i Digital Forensics (digital etterforskning) utdanner den neste generasjonen med cyber-detektiver. Utdanningen dekker databehandlingskonsepter knyttet til datasikkerhet og cyberangrep. Graden tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier. Studiet gjør det klar til å jobbe praktisk med etterforskning av digital kriminalitet, både nasjonalt og internasjonalt i offentlig og privat sektor, inkludert i politiet.

– Det første året bruker vi mye tid på å bygge opp den tekniske kompetansen til alle studentene, så du behøver ikke å ha en teknisk bakgrunn. Vi hjelper deg med å utvikle dine ferdigheter, sier førsteamanuensis Emlyn Butterfield.

Han fortsetter:

– Det vi virkelig ønsker er studenter som er nysgjerrige, som vil vite hva som skjedde, når og hvordan – med en vilje til å lære nye ting og å leke med teknologi.

Studiet fokuserer på digital etterforskning, granskning og etterretning, og gir kunnskap om og erfaring med undersøkelser av digitale systemer og tolking av informasjonen hentet fra dem. Vi kombinerer teori med et solid praktisk fundament for å oppnå kompetansenivået som kreves i sikkerhetsroller i bransjen.

Studiene vil gjøre det mulig for deg å gå inn i en rekke ulike karrierer innen databehandlingEmlyn Butterfield

Helt nye fasiliteter

Når Digital Forensics starter opp igjen ved Noroff Kristiansand i august, vil det være i helt nye lokaler. Noroff har nemlig flyttet inn i det helrenoverte Slottsquartalet i enden av Markens gate.

– Jeg skulle ønske jeg hadde vært på en tilsvarende campus da jeg var student, smiler Beathe Due, rektor ved Noroff Høyskole.

Hun fortsetter:

– Campus er rett i nærheten av alt du kunne ønske deg og trenge: kaffebarer, butikker, strand, og bymarka. Campusstudentene får dessuten helt fantastiske labfasiliteter, med nytt og moderne utstyr.

Les også: David etterforsker digital kriminalitet

En av labene på campus Kristiansand. 

Mange karrieremuligheter

Med en bachelorgrad i Digital Forensics vil du få bransjerelevant kompetanse som er ettertraktet i blant annet det offentlige, politi og etterretning, og i industrielle organisasjoner. 

– Mange av våre studenter får skikkelig smaken for faget og går videre på masterprogrammer, men mange starter også på karrieren. Flere tidligere studenter jobber blant annet i politiet, men også i mer generelle IT-yrker og i konsulentselskaper. Studiene vil gjøre det mulig for deg å gå inn i en rekke ulike karrierer innen databehandling, sier Butterfield.

Han utdyper:

– Våre forelesere har mye erfaring, både akademisk og fra bransjen, og vi vet dermed hva du trenger å lære og forstå for å kunne bli god i ditt felt. Du vil lære ved å utføre, ikke bare ved å lese.

Due trekker frem helsesektoren som en bransje hvor det i fremtiden vil bli mer og mer behov for denne typen kompetanse.

– Nå som vi ser hvordan digitale tjenester innlemmes i livene våre, og da særlig innen helse der både friske og syke kropper kobles opp på nett, vil behovet for denne kompetansen øke. Dersom du er opptatt av å beskytte mennesker nå som vi alle omgir oss med digitale tjenester, er dette studiet også for deg, sier hun.

Det er fortsatt noen ledige plasser på Digital Forensics med oppstart 16./17. august. Du kan dermed sikre deg din studieplass nå.

Søk studieplass


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer