Professor Seifedine Kadry ved Noroff har i samarbeid med andre forfattere skrevet en ny fagbok om Big Data: – Boka vil appellere til et bredt spekter av forretningsfolk, akademikere og studenter.

Professor Seifedine Kadry underviser på bachelorprogrammet i Applied Data Science ved Noroff. Sammen med tre andre forfattere har han nå gitt ut boka Big Data: Concepts, Technology, and Architecture.

– Boka gir en omfattende behandling av terminologi, verktøy og teknologi knyttet til Big Data. Leseren vil lære hva vi mener når vi sier «Big Data», og i boka diskuterer vi hvert steg av livssyklusen til Big Data, forteller professor Kadry.

Han fortsetter:

– Data Science, eller datavitenskap, er et fagfelt som fortsetter å utvikle seg. Over det neste tiåret vil ytterligere forbedringer innen datavitenskap føre til mer automatisering av dataprosesser, fra datarensing til forberedelse for datainstallasjon og testing. Eksisterende verktøy bør dermed også konverteres til plattformer som kan gjøre «data science as a service» til et levedyktig alternativ for store bedrifter. Boka vår vil kunne appellere til et bredt spekter av forretningsfolk, akademikere og studenter.

Vi trenger datavitenskap for å kunne skape verdi av dataProfessor Seifedine Kadry

Et økende behov for kompetanse

Professor Kadry forsker på datavitenskap generelt, men også på medisinsk analyse ved hjelp av kunstig intelligens. Nylig vant han Best Paper Award for sin artikkel Machine-Learning-Scheme to Detect Choroidal-Neovascularization in Retinal OCT Image under en årlig konferanse i regi av IEEE. Kadry mener at datavitenskap bare kommer til å bli viktigere i årene fremover.

– Data er den nye oljen for nye virksomheter, og datavitenskap består av mange teknikker som brukes til å hente ut informasjon innsikt i data. Vi trenger datavitenskap for å kunne skape verdi av data. Bruken av denne typen kompetanse øker stadig i alle bransjer, fra cybersikkerhet til helsesektoren, forteller han.

På bachelorprogrammet lærer du blant annet om maskinlæring, kunstig intelligens og big data. Etter studiet er du klar til å gå rett i jobb.

Hvordan bruker du forskningen i undervisningen din ved Noroff? 

– Forskningen vil resultere i at studentene blir utstyr med kunnskap innen den siste teknologien og de siste teknikkene innen feltet, slik at de vil bli klare for jobb og kan utnytte sin kompetanse for å gi tilbake til industrien og samfunnet, sier professor Kadry. 

– Hva kan studentene jobbe med etter endt utdanning?

– Kompetansen denne bachelorgraden gir er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet, og det er sterke indikatorerer på at datavitenskap, maskinlæring, kunstig intelligens, og Big Data-relaterte utfordringer vil øke i alle sektorer. Yrkestitler som er aktuelle inkluderer blant annet data scientist, maskinlæringsingeniør, dataarkitekt og analytiker.

Bachelor i Applied Data Science tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier. Studiene har løpende opptak, og du kan dermed sikre deg studieplass allerede nå.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer