Datainteresserte Mark stortrives som student på applied data science.

Mark Movh (19) kommer fra Slovenia, og studerer bachelor i applied data science hos Noroff Kristiansand. For ham var valget av studieretning enkelt.

– Jeg har alltid vært interessert i data og datavitenskap, og etter videregående så jeg på flere ulike alternativer. Applied data science virket som det perfekte valget for meg, da det både appellerte til mine interesser, i tillegg til at det fremstod som et utfordrende studium hvor jeg virkelig kunne utvikle meg innenfor datavitenskap, forteller han. 

Han fortsetter:

– Jeg går første året, men har allerede fått mye innsikt i hvordan kunnskapen kan brukes i arbeidslivet. Ved studieslutt er jeg trygg på at jeg vil ha verktøyene og ferdighetene som er nødvendige for å kunne tilfredsstille bransjens behov for kunnskap.

Faglærerne er engasjerte og viser interesse og begeistring for fagfeltet.Mark Movh

Engasjerte faglærere

På studiet lærer man blant annet om databehandling, analyse og visualisering, programvareutvikling og utplassering, matematisk og statistisk analyse, kunstig intelligens og maskinlæring. For Mark er det spesielt ett aspekt ved studiet som har skilt seg ut positivt.

– For meg har nok det mest spennende aspektet ved studiet vært koding. Det kom overraskende på meg, for før Noroff hadde jeg ingen erfaring med koding, men jeg har virkelig likt å arbeide med det og forbedre mine ferdigheter, sier han. 

Mark har bare lovord å komme med når han beskriver læringsmiljøet ved Noroff.

– Jeg har kun positive ting å si om faglærerne. De er engasjerte og viser interesse og begeistring for fagfeltet. De er raske til å svare på spørsmål, og er flinke både til å dele sin kunnskap, og å oppfordre oss studenter til å lete etter svarene selv. Faglærerne gjør meg ivrig etter å komme tilbake for å lære mer, forteller han entusiastisk.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Et godt campusmiljø

Selv om situasjonen med pandemien har satt sitt preg på campuslivet, foretrekker Mark å dra til campus for å studere. 

– Du finner alltid noen å sitte sammen og studere med, og alle er ivrige etter å lære og dele sine ferdigheter med hverandre. Jeg har for eksempel fått mye hjelp med programmering og koding av en klassekamerat. Utstyret på campus er også veldig bra, og jeg er særlig glad for at vi har to skjermer på arbeidsstasjonene våre. Det har gjort studiene mye enklere å jobbe med. Campusmiljøet har for meg vært veldig positivt, sier han.

Med en bachelor i applied data science vil du få en svært ettertraktet kompetanse, som også vil være mer etterspurt i fremtidens arbeidsmarked. Graden er NOKUT-akkreditert og godkjent for lån og stipend i Lånekassen. Studiet tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier. I august flytter campus Kristiansand inn i nyoppussede lokaler i Slottsquartalet.

 – Hva vil du si til dem som vurderer å studere applied data science?

– Jeg kan absolutt anbefale utdannelsen. Etter et år på studiet kan jeg trygt si at jeg ikke angrer på valget mitt. Jeg har fått en varm velkomst fra første dag på Noroff, og alle som studerer og jobber her er kreative, flinke mennesker som man lærer mye av å tilbringe tid med. Jeg vil anbefale nye studenter å gi det et forsøk. Utdannelse er aldri bortkastet tid.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer