Nå er hun IT-student, og har et sterkt ønske om å jobbe som IT-sikkerhetsrådgiver.

Thea Gilje Birkeland (33) stortrives som student på nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff på campus Stavanger. Hun har imidlertid ikke alltid hatt IT-studier høyest på ønskelisten. 

– Jeg har jobbet som pedagogisk leder i åtte år, men for to år siden tok jeg valget om å endre yrkesvei. Etter en del undersøkelser falt valget på IT-sikkerhet, da jeg så at det var et stort behov for denne typen kompetanse i arbeidsmarkedet, forteller hun. 

Hun fortsetter:

– Nettverk og IT-sikkerhet er et stort og komplekst fagfelt som stadig utvikles, endres, og byr på utfordringer. Samtidig øker behovet for kompetanse innen IT-sikkerhet, og vi blir stadig mer avhengige av å kunne kommunisere med hverandre over nett. Pandemien har nok også vært en medvirkende årsak til dette.

Hadde lite IT-kunnskap fra før

Faglærerne er både faglig sterke og engasjerte.Thea Gilje Birkeland

På studiet lærer Thea å bekjempe hacking og datakriminalitet, blant annet gjennom risikoanalyser og sårbarhetsanalyser. Da hun startet på studiet, var det med relativt blanke ark.

– Da jeg begynte på Noroff hadde jeg veldig lite erfaring med IT, og jeg fikk litt sjokk av hvor bratt læringskurven var. Det har krevd mye innsats, men jeg har tilegnet meg mye ny og spennende kunnskap gjennom undervisningen, oppgavene og samarbeid med medstudenter, sier hun.

For Thea har både faglærerne og læringsmiljøet spilt en avgjørende rolle i studietiden:

– Faglærerne er både faglig sterke og engasjerte, noe som har gjort at det er lettere å henge med i undervisningen og bidratt til at jeg har lært mye i løpet av disse to årene. Jeg vil skryte av resten av personalet i Stavanger også, da de virkelig har bidratt sammen med faglærerne til at alle studentene skal føle seg inkludert og til at det er et godt miljø på skolen, sier hun.

Tar bachelor i utlandet

Thea hadde kun planlagt å studere i to år, men studietiden ved Noroff har gitt henne mersmak. Til høsten har hun søkt seg inn på Noroffs samarbeidsskole i Storbritannia, University of South Wales.

– Jeg har søkt meg inn på computer security i Wales til høsten, og er spent på å lære mer, sier hun.

– Hvor går veien videre etter studiene?

Jeg ønsker å jobbe som IT-sikkerhetskonsulent eller -rådgiver. Gjerne i et firma som satser på kompetanseutvikling.

Nettverk og IT-sikkerhet tilbys på Noroffs campuser i Oslo, Bergen og Stavanger, samt som nettstudier. Studiet er NOKUT-akkreditert, og godkjent for lån og stipend i Lånekassen.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer