Jeg ser helt klart mulighetene, og har full tro på at det jeg gjør nå er superrelevant for arbeidsgivere når jeg er ferdig, sier 30-åringen.

Charlotte Pleym (30) studerer bachelor i cyber security hos Noroff Nettstudier. Hun har allerede både bachelor og mastergrad fra før, men da hun ønsket å dykke enda dypere ned i et fagfelt, var valget enkelt.

Cyber security er et fagfelt som blir mer og mer aktuelt på arbeidsmarkedet. Charlotte Pleym

Vi vet alle at verden er i endring og at teknologi blir mer og mer en del av vår hverdag. Jeg har alltid interessert meg for sikkerhet, så når jeg skulle se på hva jeg ønsket å lære mer om, ble det naturlig å lete etter noe som kombinerer disse to fagfeltene. Når jeg fant studiet i søkene mine stoppet jeg naturlig opp på siden, og jeg ble sittende og lese om studiet, hva det gikk ut på og hva det kunne gi meg som student. Dette skjedde flere ganger over flere dager før jeg til slutt tok hintet, forteller hun blidt.

Hun fortsetter:

Cyber security er et fagfelt som blir mer og mer aktuelt på arbeidsmarkedet, ettersom flere og flere bedrifter tar i bruk mer både enkel og mer komplisert teknologi. Det er et felt som hele tiden er i utvikling, nettopp fordi teknologi i seg selv hele tiden er i utvikling. Det er denne konstante utviklingen som gjør faget spennende, og vi må hele tiden følge med, lære nye ting og utvikle oss, samt tenke fremtidsrettet for å ikke falle av lasset.

En fleksibel studiehverdag

En av årsakene til at Charlotte valgte å ta nettstudier, er at det gjorde det mulig for henne å kombinere studiene med fulltidsjobb på dagtid.

Det går i ett, og er nok ikke et valg for alle, men jeg klarer å henge med. Det at studiene er så godt lagt opp, det er oversiktlig, og man har tilgang til all informasjon via Moodle og Teams, gjør at man klarer å sjonglere hverdag med studiene på en god måte, sier hun.

Som nettstudent har man ikke like stor tilknytning til campus, men Charlotte opplever at både samarbeid og sosialt samvær med medstudenter er mulig også for nettstudentene.

Vi har fag der vi jobber i grupper, som gjør at jeg likevel har klart å få meg studievenner jeg kan sparre med. I tillegg jobbes det godt fra Noroff sin side med Teams som plattform, for å kunne dele spørsmål og få kontakt med medstudenter. Det siste året, der vi har slitt med Covid-19, har det også blitt laget digitale arrangementer som quiz, hvor vi kan møtes i en mer uformell setting, forteller hun entusiastisk.

Jeg er veldig fornøyd med faglærerne, og det er veldig tydelig at de vet hva de snakker om. Charlotte Pleym

Oppfølgingen og hjelpen som er tilgjengelig fra faglærer opplever hun også som god, og hun har stor tillit til faglærernes kompetanse.

Faglærer er tilgjengelig i arbeidstid på flere kanaler for å svare på spørsmål og å motta tilbakemeldinger på forelesninger og oppgaver. Om jeg kunne ønske meg noe, kunne jeg gjerne tenke meg en time i uka på kveldstid der det er mulig å få kontakt med faglærer. Likevel er det ikke verre enn at man må vente en dag på svar. Jeg er veldig fornøyd med faglærerne, og det er veldig tydelig at de vet hva de snakker om, og er gode på sitt fagfelt. Jeg har aldri opplevd usikkerhet i det jeg har lært eller det som er blitt svart på spørsmål som har dukket opp.

Håper å kunne kombinere studiet med tidligere utdanning

Ferdighetene Charlotte og hennes medstudenter tilegner seg på studiet er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet i dag, og vil bare bli viktigere i årene fremover. Hun håper å kunne kombinere bacheloren i cyber security med kunnskap hun allerede har fra sin tidligere utdanning.

Jeg håper å kunne kombinere den masteren jeg allerede har med denne bacheloren i cyber security, og få en jobb der jeg trekker inn kunnskap fra begge sekkene. Jeg ser helt klart mulighetene, og har full tro på at det jeg gjør nå er superrelevant for arbeidsgivere når jeg er ferdig, sier hun.

Bachelorgraden i cyber security er tilgjengelig på campus i Kristiansand, Oslo og via nettstudier. Les mer om bachelor på Noroff Nettstudier her.

Hva vil du si til de som vurderer å søke den samme utdanningen som deg?

Kjør på! Det er aldri for sent å snu, og dersom du er usikker på retningen, er det bare å prøve å se om det passer deg. Uansett vil man sitte igjen med kunnskap og erfaring i etterkant. Dersom du er som meg, og finner deg selv inne på den samme nettsiden flere ganger, da er det jo klart at interessen ligger der. Da er det bare å hoppe i det, så ønsker jeg dem masse lykke til!


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer