26-åringen lærer gjennom studiet å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring gjennom studiet.

Jeg valgte å studere cyber security fordi jeg har alltid vært interessert i IT, sier Francine Erin Solheim (26).

Hun er på sitt første år av bachelorgraden, på campus Kristiansand.

Å være involvert i cybersikkerhet betyr å være involvert i å beskytte en av de viktigste tingene i det moderne livet - informasjon. Bortsett fra det, cybersikkerhet er et stadig voksende felt som gir muligheter til selvutvikling, og det er interessant å få en dypere forståelse for og innsikt i hvordan teknologi fungerer.

«"
Foto: Adobe Stock

Cybersikkerhet er gøy

Én dag for et par år siden introduserte søsteren min, som selv er en cybersikkerhet-ekspert, meg for cybersikkerhetskonsepter. Hun gjennomførte en CTF (capture-the-flag)-utfordring og jeg ble nysgjerrig på hva det var, så hun viste meg massevis av ting relatert til cybersikkerhet for å øke interessen min, og inviterte til å delta med henne.

Francine fortsetter:

Jeg syntes det var skikkelig kult og ønsket å finne ut enda mer om det, og ble ikke skuffet - det er mye å lære og å gjøre, og noe ganger kan det være utfordrende, men cybersikkerhet er gøy, og jeg gleder meg til å gjøre mer av det.

Gleder meg til å lære mer

Ekspertisen og ferdighetene Francine tilegner seg gjennom bachelorprogrammet i cyber security er sterkt etterspurt, og vil bli viktigere enn noen gang i både offentlig og privat sektor.

Det virker som lærerne er velinformerte og har praktisk erfaring fra bransjen. Vi har blitt vist visse konsepter som er ganske relevante for bransjen, og jeg gleder meg til å lære mer. Vi begynner med et nytt kurs snart, og det ser ut mer direkte relatert til det vi vil ende opp med å gjøre i fremtiden, og jeg gleder meg til å starte med dette.

Bachelorgraden i cyber security er tilgjengelig på campus i Kristiansand, Oslo og via nettstudier. Les mer om bachelor på Noroff Nettstudier her

Hvor håper du veien går videre?

Jeg håper at jeg får en skikkelig bra jobb og får jobbe med det jeg brenner sterkest for, avslutter hun.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer