– Med internett og sosiale medier har det skjedd store endringer siden jeg startet å jobbe med markedsføring, sier Noroff-studenten.

– En periode vurderte jeg å ta en helt ny utdannelse, men samtidig har det vært både spennende og gøy å jobbe med markedsføring. Da var det viktig med faglig påfyll for å utvikle kompetansen min, sier Ingrid Våset. 

Hun studerer for tiden digital markedsføring på Noroff i Oslo. Ingrid har jobbet mange år innen både kommunikasjon og markedsføring med alt fra sosiale medier, annonsering, til prosjektledelse. Med det digitale skiftet og en bransje i stadig utvikling, settes det nye krav til kvalifikasjoner til deg som markedsfører.

Jeg er allerede mye tryggere i min rolle som markedsfører. Ingrid Våset

Etter nøye vurdering falt avgjørelsen på digital markedsføring ved Noroff Oslo - et valg hun absolutt ikke har angret på. Studiet er også tilgjengelig i Bergen og som nettstudier

Står bedre rustet i jobb

– Jeg er allerede mye tryggere i min rolle som markedsfører. Det er ikke noe tvil om at vi har lært mye i løpet av studieåret og fått et godt innblikk i et bredt fagfelt. Jeg er kjempefornøyd med at opplæringen består av både teori og praktiske oppgaver. Det gjør at vi står bedre rustet når vi skal ut i jobb, forteller Ingrid.

Som voksen ser hun nytten av studiene på en helt annen måte. Arbeidsplassen blir ofte sett på som den viktigste læringsarenaen. Men noen ganger er det nødvendig å vende tilbake til skolebenken for å utvikle kompetansen sin. Ingrid mener at det da kan være en styrke å velge en fagskole, som Noroff.

På hvilken måte er fagskole en styrke?

– Vi blir stadig vekk kastet inn i aktuelle problemstillinger knyttet til arbeidsdagen som digital markedsfører. Gjennom hele skoleåret har vi samarbeidet med ulike bedrifter og jobbet med reelle caser.

Gjennom hele skoleåret har vi samarbeidet med ulike bedrifter og jobbet med reelle caser. Ingrid Våset

– Faglæreren vår, Ida Serneberg, har både et bredt nettverk og tett kontakt med bransjen. Hun er flink til å koble teorien opp mot relevante eksempler og dele erfaringer med oss. I tillegg har vi hatt besøk av mange dyktige gjesteforelesere, og deltatt på flere inspirerende seminarer.

Ved siden av studiene er det lagt til rette for praksis, slik at studentene får tatt i bruk fagkunnskapen samt bygge referanser. Undervisningen har også stort fokus på å lære hvordan du skal holde deg oppdatert på nye trender og verktøy etter endt studie. Noe som er viktig i en bransje i konstant endring.

Verdt å ta sjansen

Hvordan er det å studere i voksen alder versus når du var ung?

– Det har absolutt vært en utfordring med tanke på at jeg er småbarnsmor og tiden ikke alltid strekker til. Som ung student hadde jeg bare meg selv å tenke på, i tillegg til at jeg lærte kjappere. Men med god hjelp fra samboer og til tider hjelpsomme barn, har vi fått kabalen til å gå opp.

– På den andre siden sitter jeg med flere års livs- og arbeidserfaring som er en fordel på mange måter. Både i studiene og når jeg skal ut i jobb igjen.

Hva slags tips kan du gi til andre i din situasjon?

– Jeg vet at det kan være vanskelig å hoppe ut i noe nytt, spesielt når man sitter i en trygg og fast jobb. Men det er absolutt verdt å ta sjansen. Det er aldri for sent selv om man har rundet en alder på 50. Jeg har fortsatt over 15 år igjen i arbeidslivet, sier Ingrid med et smil.

Hun påpeker viktigheten av å arbeide med noe du synes er interessant og brenner for. Jobben er tross alt en stor del av hverdagen og livet vårt.

En venn av meg sa en gang at du også skal kunne glede til deg mandag, og ikke bare se frem til fredag og helg. Ingrid Våset

– En venn av meg sa en gang at du også skal kunne glede til deg mandag, og ikke bare se frem til fredag og helg, avslutter hun. 


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer