- Jeg ville utfordre meg selv på illustrasjonskunnskapene mine, sier Ludwig H. Larsen, som nylig har publisert sin første fantasytegneserie.

Ludwig H. Larsen (21) fra Arendal er nettopp ferdig med andreåret på grafisk design i Kristiansand. Som avsluttende eksamensoppgave laget han en digital tegneserie i fantasysjangeren. Tegneserien har fått tittelen "Everlasting Memories" og handler om vennskap:

- Jeg ville utfordre meg selv på illustrasjonskunnskapene mine. Det er det sterkeste feltet jeg har innenfor grafisk design, sier Ludwig.

- Hvem er karakterene i historien din?

- Hovedpersonen Revi er en fønix, så han er en udødelig karakter. Følger hovedkarakteren Revi gjennom flere tidsepoker, og viser hvordan han aldri kan glemme sin første venn Jary. Den første delen av tegneserien er satt i vikingtida, og den siste delen er i nåtid. Det er vennskapet deres som er det sentralet i serien, sier 21-åringen.

Ingen dialog

- Det er ingen dialog i tegneserien. Hva er fordelene med det?

- Nei, det stemmer at det ikke er dialog i tegneserien, og det er det som gjør den litt annerledes. Det er lite av tegneserier uten dialog rundt i butikkene.

- Når det ikke er dialog blir det mye mer fokus på selve illustrasjonene. Det gir mer rom for å spille på følelser og uttrykk. Da kan den også fungere på tvers av språk og kulturer.

- Hvor lang tid har dette prosjektet tatt?

- Jeg har brukt seks uker på prosjetket. Det har gått i ett, og jeg har ikke hatt særlig fritid.

- Men det har ikke vært vanskelig, legger han til. - Det har vært en naturlig flyt med arbeidsmetode. Skissene tok lenger tid enn jeg hadde trodd, men det gikk veldig greit. Selve stilen har jeg hatt i fingrene det siste halvåret.

- Hva slags verktøy har du brukt?

- Jeg har brukt et profesjonelt tegnebrett og en programvare som heter Mischief. Fargeleggingen er gjort i Photoshop.

Vi jobbe med illustrasjon i fremtiden

- Hvordan har det vært å studere på Noroff?

- Jeg har storkost meg og lært utrolig mye under studietiden, sier Ludwig.

- Hele prosessen har vært øyeåpnende. Jeg har lært masse om illustrasjon, fargebruk, logoer og webdesign.  

- Hva er planene dine videre?

- Jeg har lyst til å reise til Australia og ta bachelorgrad på Deakin University. Så vil gjerne arbeide med illustrasjon også i fremtiden. Drømmen er bli concept artist for et stort spillefirma eller innen filmproduksjon.

Ludwig fikk A på eksamensoppgaven som er på 11 sider. 

Her ser du hele tegneserien hans, "Everlasting Memories"

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer