Behovet for effektive og kompetente DAK-operatører vokser. Derfor utvider vi studietilbudet til Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Som DAK-operatør jobber du med å modellere og tegne konstruksjoner, som for eksempel bygninger, produkter eller mekaniske innretninger. Du jobber i et team sammen med arkitekter og/eller ingeniører som står for skissering av løsninger og beregninger.

Mange av våre studenter tar dette studiet som en påbygning på en eksisterende karriere, mens andre bruker det som en forberedelse til arkitekt- eller ingeniørstudier.

Studenter som går ut fra Noroff er svært attraktive i jobbmarkedet og mange får jobb etter endt skolegang. Olav Slettahjell, fagsjef

Studiet inneholder både 2D plantegning og 3D-modellering/visualisering. Studentene får grundig innføring i begge deler, og lærer å bruke moderne og faglig oppdaterte verktøy og teknikker. Vi bruker student-programvare fra Autodesk, verdens ledende produsent av DAK-systemer.

Nytt i Bergen og Stavanger

Dette er første gang teknisk design med DAK blir tilbudt i Bergen og Stavanger. Gry Naaden, rektor på Noroff Stavanger gleder seg til å utvide studietilbudet:

- Dette er kjempespennende! Vi er glade for å endelig kunne utdanne DAK-operatører i Stavanger, sier hun.

Fagsjef i Noroff, Olav Slettahjell, synes det er positivt at studietilbudet utvides:

- Verktøy som benyttes innen 3D-visualisering av tekniske tegninger benyttes i mange ulike deler av arbeidslivet. Studenter som går ut fra Noroff er derfor svært attraktive i jobbmarkedet og mange får jobb etter endt skolegang. Dette er vi svært stolte av og vi ønsker derfor å tilby studiet ved flere av våre avdelinger, sier Slettahjell.

Gjenoppstår i Kristiansand

Teknisk design med DAK har tidligere vært en del av tilbudet i Kristiansand.

- Vi er glade for å igjen kunne tilby teknisk design med DAK på Noroff Kristiansand, sier rektor Jan Berhus.

Studiet er også tilgjengelig i Oslo og på Noroff Nettstudier.