Søskenparet Nanette og Scott Sørenbye studerer begge grafisk design og har imponert gjennom prosjektarbeid for reell kunde.

– Jeg har hatt et stort ønske om å studere noe som gjør at jeg kan jobbe kreativt og variert, og når jeg fikk øynene opp for grafisk design ble valget plutselig veldig lett. Det var lillebror Scott som fikk meg til å faktisk tørre å søke sammen med han, smiler Nanette.

Søskenparet Nanette Sørenbye (29) og Scott Sørenbye (23) studerer begge andre året med grafisk design på Noroff campus Oslo.

Det å studere grafisk design er veldig gøy, det er så utrolig mye mer til det enn hva folk tror. Om det er foto, logo design eller web design, og så videre, sier Scott.

«"
Studentarbeid, laget av Scott. Foto: Skjermdump

Innblikk i bransjen gjennom prosjektoppgave

Nanette og Scott, og resten av klassen i grafisk design, har nylig hatt en prosjektoppgave i faget Foto 03 for hudpleie-merket Dr. Ankerstjerne.

Oppgaven var å produsere annonser for Dr. Ankerstjerne for julen og en GIF med et av temaene. Prosessen var spennende og utfordrende på samme tid. Vi hadde to uker på å komme med en bra idé, ta bilder, redigere og selge oss inn hos kunden, forteller Scott.

Han fortsetter:

Vi hadde den ene eieren av Dr. Ankerstjerne på besøk for å forklare litt rundt hva de var ute ette og svare på eventuelle spørsmål vi hadde. Det er noe helt annet å jobbe med en ekte kunde i forhold til en fiktiv kunde.

Som student på Noroff blir man utfordret med reelle, praktiske og relevante oppgaver. Dette gir et godt innblikk i hvordan livet er ute i bransjen, og hvilke problemstillinger studenter kan forvente å jobbe med som grafisk designer. 

Det var en veldig fin prosess hvor vi fikk god informasjon om kunden, flott opplæring i foto og som alltid tett og god oppfølging fra lærer. Vi er jo så heldige å ha eget fotostudio på campus, så her ble det mange timer for å teste flere ulike oppsett om hverandre - kreativt kaos, akkurat sånn jeg liker det! Og som alltid med Scott som støttespiller, sier Nanette.

Studentarbeid laget av Nanette. Foto: Skjermbilde

Ekstra stas at man treffer

Prosjektet for Dr. Anerstjerne har vært utrolig gøy. Det er så stas å få jobbe med ekte kunder og få et innblikk i hvordan det faktisk er å jobbe i denne bransjen. I et oppdrag som dette hvor vi skal formidle identiteten og verdiene til en allerede godt etablert merkevare er det så klart ekstra stas at man treffer, det er jo ikke hver gang. Det har virkelig vært en glede å få jobbe med Dr. Anekrstjerne, sier Nanette.

Det er så stas å få jobbe med ekte kunder og få et innblikk i hvordan det faktisk er å jobbe i denne bransjen. Nanette Aleksandria Sørenbye

I løpet av studiene har vi lært at det er viktig at vi skal kjenne stolthet for det vi leverer. Selv om det alltid er ting man kan forbedre, må jeg si at jeg kjenner på litt stolthet for dette resultatet. Det at annonsene faktisk skal brukes i ekte kampanjer er jo så klart veldig stas, sier 29-åringen videre.

Jeg er også utrolig fornøyd med sluttresultatet, og føler jeg fikk til den looken Dr. Ankerstjerne var ute etter, sier Scott.

Ifølge kunden selv, Stine Ankerstjerne, har resultatene vært imponerende:

Vi har brukt flere av annonsene fra studentene i vår markedsføring med stor suksess. Som gründer var det veldig givende å samarbeide med Noroff-studentene. Det var gøy å høre om overveielser og prosessen bak de ferdige bildeannonsene. Mange hadde klart å fange vår tone of voice spot on og presenterte bildeannonser av høy kvalitet. Vi er veldig fornøyde med resultatet, avslutter hun. 

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand, og via nettstudier


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer