Kashif jobber som UX-designer, og studerer UI-design på deltid ved siden av.

User interface design, eller UI-design, er en praktisk ettårig utdanning som omhandler den visuelle utformingen av elementene en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt. Kashif Iqbal (46) startet på den nettbaserte utdanningen etter å først ha gått UX-designNoroff Oslo.

– Etter å ha gått på UX-design, ønsket jeg å studere mer deltid mens jeg søkte jobber. Dermed var UI-design på nett midt i blinken for meg, forteller han.

Jobben lot ikke vente på seg, og i desember 2021 begynte han å jobbe fulltid som UX-designer for konsulentselskapet Cerpus AS i Bodø.

– Jeg jobber med UX-design og UX-writing hos Cerpus, og kombinerer det med UI-design for å bli en bedre allround UX-er, sier han. 

Les også: Dette er UI-design

Mer kompetanse om det visuelle

På UI-design får man kompetanse og praktiske ferdigheter i UI-designmetoder, visuelle designprinsipper, og bransjerelevante verktøy. Kashif er glad for at han begynte å studere i voksen alder.

Det har vært en styrke å utdanne seg i voksen alderKashif Iqbal

– Jeg vil helt klart si at det har vært en styrke å utdanne seg i voksen alder når man står i et veiskille. Jeg drev en tech-startup som gikk dunken på grunn av pandemien, så i stedet for å sitte hjemme og sutre over tapte penger og økonomi tok jeg fatt på UX-design, siden det var det jeg fant mest spennende av det jeg drev med i tech-startupen, forteller han.

Han forsetter:

– Jeg vil ikke nødvendigvis anbefale alle å studere både UX-design og UI-design, men for meg passet det bra. Jeg følte ikke at jeg var sterk nok i den visuelle delen, og selv om jeg aldri har hatt ambisjoner om å bli grafisk designer, ønsker jeg å kunne lage bra prototyper. Det var en av grunnene til at jeg valgte å bygge på med UI-design.

Ønsker å videreutvikle seg

UX- og UI-design har flere fellestrekk, og fokus på brukervennlighet og det visuelle står sterkt i fagfeltet. Kashif er opptatt av personlig utvikling, og har tydelige ambisjoner for hva han ønsker å bruke utdannelsen sin til i fremtiden.

– Jeg håper at jeg i fremtiden kan kombinere UX- og UI-utdannelsen hos Noroff for å kunne ta en bachelorgrad, sier han.

Neste oppstart av UX-design og UI-design på nett er 15. mars, og du kan sikre deg din studieplass allerede nå. Studiet har løpende opptak, og er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. Les mer om studiet her


Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer