Det nordnorske selskapet Nettrakett har ansatt to nyutdannede studenter fra Noroff til å være del av sitt kompetanseteam.

– Nettrakett ønsker å sette standarden for å bruke den kompetansen som unge byr på. Digital markedsføring endrer seg i lysets hastighet, og bransjen trenger de unge og nyutdannede for å henge med i svingene, sier det digitale selskapet Nettrakett i en pressemelding. Av deres siste nyansettelser er to av de ansatte fra Noroff: Rikke Lindberg og Kristian Stavem Andersen, som begge har studert frontend-utviklingnett

Jobbet tett på bransjen i studietiden

Rikke var ferdig på studiene i 2021, er nå ansatt som webutvikler i Nettrakett, med hovedansvaret for digital sporing og server-side tracking. Hun opplevde at Noroff la godt til rette for at studentene skulle få jobbe tett på bransjen, og at foreleserne hadde gode erfaringer fra arbeidslivet som de tok med seg inn i klasserommet. Hun forteller at i jobben i Nettrakett lærer hun mye. 

– Nettrakett har lært meg mye, og har gitt meg mye å lære. Server-side tracking er nødvendig for alle som driver med digital markedsføring. Det krever en del tekniske ferdigheter, som er en naturlig videreutvikling av min kompetanse, sier hun.

Kristian, på sin side, studerer fortsatt på Noroff. Han er i praksis hos Nettrakett under utdannelsen, og får muligheten til å knytte det han lærer på fagskolen opp mot relevante kunde-caser. 

Gaute Remen, CTO i Nettrakett. Foto: Nettrakett AS.

– Mulighetene er mange

Gaute Remen, CTO og ansvarlig for utviklerteamet i Nettrakett, synes det er fint å se at unge og nyutdannede kommer nordover for å satse på utvikling av regionen og Nord-Norge. 

– I ansettelser ser Nettrakett ikke bare på god utdanning og erfaring – vi setter pris på at man er frempå stolen, er selvdreven i arbeidet og tar ansvar. Mulighetene er mange innenfor denne bransjen, sier Remen.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Neste oppstart av studiet på nett hos Noroff er allerede 19. oktober. Du kan lese mer om det fremtidsrettede studiet her.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer