For andre år på rad har Noroff-student Samuel (27) vunnet pris i Gullkalven, Norges største studentkonkurranse innen kreativ kommunikasjon.

 Samuel M. Bednarz (27) er avgangsstudent på grafisk design ved Noroff Stavanger. I løpet av sine to år ved Noroff har han tatt pris i Gullkalven to ganger.

– Det føles veldig fint. Jeg vant også bronse i fjor, så sølv i år føles som et steg videre. Jeg vil gjerne fortsette å konkurrere, og det å vinne styrker portfolien min også, smiler han.

Prosjektet som endte opp med å ta sølvmedalje, startet i utgangspunktet som et studentprosjekt ved Noroff.

– Oppgaven var å lage en webside som viser en tidslinje av grafisk design gjennom ti bevegelser, fra victorian til flat. Jeg hadde allerede en del erfaring med web, så jeg endte opp med å gjøre litt mer ut av oppgaven. Til slutt følte jeg at den var god nok til å sende til Gullkalven, så da gjorde jeg det, forteller han.

Jeg føler at jeg står utrolig sterkt i arbeidsmarkedetSamuel M. Bednarz

Du kan se hele Samuels prisbelønte prosjekt her.

Veldig høy kompetanse

På det toårige studiet i grafisk design lærer man å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon, og man lærer blant annet om strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon. Samuel skryter av det sterke faglige miljøet han er en del av.

– Lærerne er utrolig flinke! De har veldig høy kompetanse, og vi studenter har mye å se opp til i dem. Jeg vil også spesielt trekke frem nettverket som du får tilgang til som en uvurderlig del av det å studere på campus. En av de beste grunnene til å studere er jo det å kunne skape et nettverk av studenter som skal ut i det samme markedet som deg, men også med lærerne som allerede er der, sier han. 

Når Samuel er uteksaminert, planlegger han å studere videre i England for å få en bachelorgrad. Noroff har samarbeidspartnere for grafisk design ved Teesside University i England og Deakin University i Australia. Du kan lese mer om bachelor i utlandet her.

Hva vil du si til studenter som vurderer å søke samme studium som deg? 

– Jeg vil si at det er veldig verdt det. Det er bare to år, og dermed mer fleksibelt enn en bachelorgrad, men du kan også legge til et ekstra år og gjøre det om til en bachelorgrad hvis du vil. Jeg føler at jeg står utrolig sterkt i arbeidsmarkedet, og det er delvis på grunn av nettverket Noroff har gitt meg. Jeg skal studere videre, men det er også veldig betryggende å vite at jeg har muligheten til å gå rett ut i jobb allerede.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer