– Jeg har uten tvil fått mye bruk for kompetansen i min arbeidshverdag, sier hun.

– Det som gjør UX-design til et interessant fagfelt, er først og fremst det at det handler om å løse problemer i hverdagen. Det å kunne finne og løse feil ved apper og web som gjør at brukervennligheten øker betraktelig er veldig spennende, forteller Mari Skjevdal (24). Hun studerer UX-design hos Noroff Nettstudier ved siden av fulltidsjobb i reklamebyrået Kikkut Kommunikasjon, hvor hun jobber som grafisk designer.

– Jeg valgte studiet fordi jeg i min arbeidshverdag merker hvor viktig brukervennlighet er og blir. Jeg er også veldig interessert i webdesign og webutvikling, sier hun.

Den ettårige utdannelsen gir studentene praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign. Man får praktisk opplæring i brukeropplevelsesdesign, og blir klar til å gå rett i jobb etter studiet. 

Fleksibel utdanning

Jeg har lært ting på studiet som jeg begynte å ta i bruk fra dag énMari Skjevdal

UX-design tilbys både som nettstudier og på campus Oslo, og fra august skal studiet også tilbys på campus Kristiansand.

I fulltidsjobb var nettstudier det perfekte valget for Mari. Nettstudiene er fleksible, og kan gjennomføres hvor som helst og når som helst.

– Jeg har satt av hver søndag til å jobbe med skole. Da står jeg opp tidlig, og har som mål å sitte minst åtte til ni timer i strekk. Av og til får jeg også bruke en arbeidsdag på å studere, og det er deilig!

Hun fortsetter:

– Fleksibiliteten i utdannelsen gjør at jeg kan bestemme ut ifra jobben min og ukene mine når det passer best å gjøre skolearbeid. Det er ingen bestemte timer jeg må møte opp til, og det er fint at jeg kan tilpasse studiene til min hverdag.

Foto: Adobe Stock

Bruker kompetansen fra studiet i jobben

Mari er glad i å bruke tid på å finne ut av ting selv, men er også glad for å ha mulighet til å spørre både faglærer og andre elever om hjelp og tilbakemeldinger.

– Vi har både chat og studienettsted hvor jeg får svar veldig fort dersom det er noe jeg lurer på. Jeg får også lange tilbakemeldinger på hver eneste oppgave som sendes inn, forteller hun.

Hun har allerede fått bruk for mye av det hun har lært på studiet i jobben sin:

– Jeg har lært ting på studiet som jeg begynte å ta i bruk fra dag én. Det har økt mye av kvaliteten i arbeidet jeg leverer på jobb, spesielt med tanke på web-jobber. Vi lærer også mange teknikker for å tenke utenfor boksen, som har hjulpet meg når jeg jobber med kreative ting og konsepter. 

I dagens arbeidsmarked er det stor etterspørsel etter UX-designere, og det er kompetanse som vil bli ettertraktet også i fremtidens arbeidsmarked.

Hvor håper du at veien går videre etter studiet?

– Jeg håper at jeg blir god og trygg på UX-design, og at jeg kan tilby det til nåværende kunder i bedriften jeg jobber i. På sikt håper jeg også at det fører til at flere vil bruke meg og firmaet jeg jobber i, og at potensielle kunder ser verdien av at vi kan tilby UX-design, avslutter Mari.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer