Fra august 2021 skal studenter på Noroff Stavanger bli digitale markedsføringseksperter.

Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier, og skal gjøre studentene klare til å gå rett i jobb som digitale markedsførere.

Vi er veldig glade for å kunne tilby det populære studiet digital markedsføring på vår campus i Stavanger fra august, sier campus manager i Stavanger, Gry Naaden.

Noroff utdanner allerede digitale markedsførere på campus i Oslo, Bergen, og Noroff Nettstudier, og har hatt en enorm etterspørsel. Studiet skal også tilbys i Kristiansand.

Dette sier noe om hvor aktuelt studietilbudet er. Etter studiet vil du besitte kunnskap og ferdigheter som umiddelbart kan tilføre bedrifter verdi gjennom økt synlighet, annonsenettverk, tilstedeværelse i sosiale medier og bedriftens egne nettsider, sier Naaden videre.

Studiet er en ettårig fagskoleutdanning, og gir relevante utfordringer og caseoppgaver gjennom nært samarbeid med bransjen.

Det er ingen tvil om at samfunnet er i stor endring og at vi i dag står midt i et digitalt paradigmeskifte.Ida Serneberg, programleder og faglærer i digital markedsføring

Utdanningen endres i takt med forbrukerne

Ida Serneberg, programleder og faglærer på digital markedsføring ved Noroff Oslo, påpeker viktigheten av at utdanningen endres i takt med det som skjer ute blant forbrukerne.

Det er ingen tvil om at samfunnet er i stor endring og at vi i dag står midt i et digitalt paradigmeskifte. Det er en enorm utvikling og tydelig at ikke alle utdanningsinstitusjoner henger med på tempoet. Her er virkelig Noroff en game-changer i bransjen, sier Serneberg.

Ut i fra stillingsannonser er det tydelig at bedrifter styrker sin digitale kompetanse på markeds- og kommunikasjonsområdet akkurat nå.

– Titler som digital markedsfører, digital markedssjef, markedskoordinator, digital rådgiver, webansvarlig med mer, dukker stadig opp i karriereportalene. Kompetansen studiet gir, etterlater ekstremt mange muligheter. Som digital markedsfører vil man aldri kjede seg, det finnes alltid noe nytt å lære, sier faglæreren.

Artikkelen fortsetter...

Praktisk undervisning: Ida Serneberg underviser markedsføringsstudentene i Oslo. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

– Hvordan sikrer Noroff at studiet gir oppdatert kunnskap, i en bransje i stadig endring?

– Vi skreddersyr utdanningstilbudet i samarbeid med relevant industri. Vi har ingen garanti for at de kanaler vi i dag benytter i markedsføringen vil være de samme bare noen år fram i tid. Vi er derfor opptatt av å ikke bli for kanal-spesifikke. Studiet fokuserer på å mestre nødvendige verktøy for å opprettholde livslang læring, slik at man alltid holder seg aktuell og relevant som markedsfører fremover, sier Naaden.

En digitalisert hverdag

På grunn av nye plattformer, sosiale medier og kanaler hvor vi ferdes digitalt, tilspisser konkurransen seg.

Her er virkelig Noroff en game-changer i bransjen. Ida Serneberg, programleder og faglærer i digital markedsføring

– Det kan være utfordrende å bli sett og hørt. Det stilles derfor høyere krav til at markedsførere vet hvilke flater brukerne er tilstede på og hvordan man bruker disse i sitt arbeid. Bransjen trenger de som kjenner til bruk, nye trender og etterspørsel i markedet, sier Serneberg.

– Studentene vil bli kjent og fortrolig med hands-on-verktøy for å kunne mestre rollen som digital markedsfører. Vi forsøker også å se på digital markedsføring i et bredt perspektiv – hva digitalisering dreier seg om og hvordan dette endrer spillereglene for hele samfunnet. Våre studenter skal kunne gå rett i jobb og skape resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse, avslutter Skuland.

Alle utdanninger hos Noroff er NOKUT-akkrediterte og godkjent for lån og stipend hos Lånekassen.

Studiet har løpende opptak. Det er derfor mulig å sikre seg studieplass allerede nå.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer