interaktive medier, kristiansand, Noroff

165 mil skiller byene fra hverandre. – Det var fantastisk å begynne å studere animasjon i Kristiansand, sier Einar (22).

Jeg tror ikke jeg kommer til å flytte hjem igjen. Hvis jeg får muligheten blir jeg i Kristiansand. Det er perfekt størrelse på byen, forteller Einar Nøren (22).

Han tar en bachelorgrad i interaktive medier – animasjon hos Noroff Kristiansand.


Studentarbeid laget av Einar. Foto: Skjermdump

Interessert i 3D-programmer

Vi møter Einar på campus, hvor han holder på å fullføre bacheloroppgaven sin.

Det var fantastisk å begynne å studere animasjon i Kristiansand, og å finne ut av hva man er god på og hva man kan jobbe med. Jeg får god støtte fra lærerne til å finne ut hvilken retning jeg vil gå innenfor faget, forteller 22-åringen.

På spørsmålet om hvorfor valget falt på å studere animasjon svarer han raskt.

Jeg studerte media og kommunikasjon på videregående. Jeg har lenge hatt en interesse for 3D-programmer. Jeg begynte bare med et gratis program og så utviklet interessen seg, utdyper han.

Jeg begynte etter hvert å søke studier relatert til 3D animasjon og film, siden det var det jeg var interessert i. Noroff var en av de første skolene som kontaktet meg, og jeg ble med en gang interessert.

Einar forteller at han har fått gode venner, på tvers av studiene.

– Jeg har en gjeng jeg deler lab med. Vi fokuserer på å hele tiden lære oss nye ting sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Studentarbeid laget av Einar. Foto: Skjermdump

Snart bachelorgrad

Einar har holdt på med bacheloroppgaven siden august i fjor.

På tredjeåret har vi fått stor frihet til å fokusere på det vi ønsker å bli gode på. Det samme gjelder i bacheloroppgaven.

Han har valgt å spesialisere seg på teknikken rigging.

Det er veldig krevende og sjelden at noen faktisk har lyst til å gjøre det har jeg hørt, smiler han.

Han fortsetter:

Det er krevende teknisk og det krever tålmodighet. Men det er likevel noe spesielt med det som gjør at jeg har lyst til å bli flink på det.

Rigging er en del av en større animasjonsprosess. Einar forteller at han gjennom bacheloroppgaven har gått gjennom alle delene av det å lage en figur.

Fra idé, konsept, 3D-modell, teksturert, rigget og animert. Jeg har jo på en måte fått gjort litt av alt, reflekterer han.

Blitt godt kjent med lærerne

På grunn av at det hos Noroff er mindre klasser blir studentene godt kjent med lærerne, noe også Einar bekrefter.

Lærerne er noen fantastiske folk. Man blir godt kjent med lærerne hos Noroff. Du får støtten du trenger til de prosjektene du velger. I tillegg tilrettelegger de kurset ut ifra hva du har lyst til å fokusere på innen faget.

Det jeg liker godt er et man ikke har mange kurs samtidig. Det er et kurs som går over hele året. I tillegg har man andre kurs som bygger opp om de tingene du gjør videre i kurset. Det starter med grunnleggende teknikker, som blir mer og mer avanserte etterhvert.

Ifølge Einar trenger man ikke så mye forkunnskap før man starter på en bachelorgrad i interaktive medier – animasjon.

Hvilket tips vil du gi til nye studenter?

Ta imot hjelpen du får. Lærerne er her for å hjelpe deg til å lære så mye du vil. Hvis det er noe de ikke kan svare på der og da så finner de alltid ut av det.


Relaterte studier

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer