Foto venstre: Studentarbeid laget av Kian. Foto høyre: Privat.

21-åringen har nylig fått et spennende internship hos KFUK-KFUM etter å ha utviklet en maskot i 3D for dem. 

Kian Nouri (21) studerer 3D design og animasjon på Noroff Oslo. 

I vår innledet Noroff et samarbeid med den veldedige organisasjonen KFUK-KFUM, hvor de stiller med betalte oppdrag for studentene som kommer opp med de beste idéene. Flere linjer har vært involvert, blant annet grafisk design og lyd- og musikkproduksjon.

Kian var en av studentene som har vært med i konkurransen om et internship hos den veldedige aktøren.

– De av oss som var interesserte fikk tid til å komme frem til et design som skulle vises til de som var ansvarlige for prosjektet. Oppgaven gikk ut på å utvikle og ferdigstille en maskot i 3D.

– Når KFUK-KFUM kom til oss med tilbudet, tenkte jeg vel ikke at jeg skulle ende opp med et internship, jeg synes i hovedsak bare at det virket som en veldig bra mulighet å få jobbe med en klient.

Etter å ha utviklet et forslag til en maskot fikk Kian vite at KFUK-KFUM likte idéen hennes så godt at de ønsket å tilby henne et internship.

– Det å ha fått denne muligheten har vært en utrolig fordel for meg, forteller hun stolt. 

Hun kan ikke fortelle mer om selve maskoten, da det går under en såkalt non-disclosure agreement.  

Smakebit av fremtiden

Thea Solstrand, marked- og kommunikasjonssjef i KFUK-KFUM, forteller at de var på utkikk etter en ny maskot og bestemte seg for å ta kontakt med Noroff, for å se om noen av elevene hadde en idé som kunne passe.

Vi ønsket å inkludere Noroff-studenter i arbeidet fordi de sitter med en helt unik kompetanse.. Thea Solstrand

Vi ønsket å inkludere Noroff-studenter i arbeidet fordi de sitter med en helt unik kompetanse. I tillegg er det en kompetanse blant studentene som er så oppdatert at det er en enorm fordel for oss som veldedig aktør å få en smakebit av hva fremtiden er og forberede oss på den.

Om arbeidet til studentene har hun én ting å si:

Det er imponerende! Det var vanskelig å lande et utkast til en maskot blant de som valgte å prøve seg på oppgaven.

– Vi er veldig fornøyd med at det ble Kian. Hun har vært på kontoret vårt ca en gang i uken, og flere av våre ansatte synes det er spennende å se hvordan hun jobber. Resultatet vet vi jo at blir bra, men desto mer spennende å se prosessen og delleveransene underveis, sier Thea videre.


Kian viser frem noe av studentarbeidet hun har laget så langt gjennom studiet. Foto: Privat.

En stor mulighet

Kian forteller at internshipet for henne handler mye om å bevise for seg selv at hun takler en profesjonell setting og å kombinere skole og jobb, som tidlig har vært utfordrende.

Det å ha fått denne muligheten har vært en utrolig fordel for meg. Jeg kom rett fra videregående, hvor jeg brukte fem år på endelig å bli ferdig, og var ganske sikker på at jeg ikke hørte hjemme blant teori og stramme retningslinjer.

Men på grunn av at 21-åringen alltid har vært glad i å tegne, ønsket hun å prøve ut et fagskolestudium i 3D design og animasjon.

Det handler ikke om hvor flink du er til å lese teori, men hvor flink du er til å finne kreative løsninger. Kian Nouri

Jeg er ikke den raskeste i forhold til det tekniske ved faget, men har alltid vært glad i å tegne og er derfor trukket mot den estetiske delen av 3D. Jeg har blitt veldig glad i både sculpting og modellering, særlig når jeg får realisert mine egne design, sier hun.

Det hun opplever som mest motiverende er friheten hun blir gitt gjennom studiet.

En av de første dagene på Noroff ble det sagt at vi ikke nødvendigvis vil bli fortalt hva løsningen er, men veiledet frem til ulike løsninger. Det handler ikke om hvor flink du er til å lese teori, men hvor flink du er til å finne kreative løsninger og hvor mye tid du er villig til å sette av til faget, avslutter hun.

 


Relaterte studier