– Det er deilig å vite at jeg endelig har klart å bryte meg ordentlig inn i industrien, sier Jonas (24).

Jonas Magnussen Becsan er tidligere student på 3D design og animasjon og 3D filmproduksjon. Nå har han fått jobb i The Future Group.

– Gratulerer med ny jobb!

– Jo takk! Det er veldig spennende å endelig komme seg inn i bransjen! sier Jonas.

– Hvordan fikk du jobben i The Future Group?

– Jeg kom over stillingen på LinkedIn. The Future Group søkte CG-artister og arbeidsoppgavene virket spennende. Jeg hadde ikke store forhåpninger, men sendte inn en søknad likevel. Noen dager senere ble jeg kalt inn til intervju, og jeg fikk jobben. 

Jeg liker ideen med at du kan skape hva du vil med 3D – ut av ingenting.Jonas Magnussen Becsan

– Kan du fortelle litt om selskapet?

– The Future Group er et produksjonsselsap som utvikler Interactive Mixed Reality™ (IMR). Dette omfatter blant annet interaktiv TV, virtual reality og spill. Selskapet har produsert serien Lost in Time som gikk på TVNorge.

– Hvordan er det å jobbe der?

– Jeg trives kjempegodt. Arbeidsoppgavene er utfordrende, men varierende. The Future Group har et veldig godt miljø, og jeg er omgitt av bransjefolk som hjelper meg videre.

Artikkelen fortsetter...

Lost in Time: The Future Group har produsert verdens første interaktive Mixed Reality TV show.

Lærer hver dag

– Hvilke utfordringer møter du i arbeidsdagen?

– Det er fort gjort å henge seg opp i detaljer når man jobber med visuelle oppgaver. Detaljer ingen andre enn jeg selv legger merke til. Utfordringen blir å vurdere hvor mye perfeksjonist man skal være, og om det er verdt den ekstra tiden det tar.

– Oppgavene er utfordrende, men givende. Heldigvis er jeg omgitt av folk med masse erfaring og lærer nye ting hver dag. Dette er et yrke jeg vil fortsette med!

– Hva er det som gjør 3D og VFX så spennende?

– Jeg liker ideen med at du kan skape hva du vil med 3D – ut av ingenting. Det er et fantastisk verktøy for å visualisere ideene dine. 

Artikkelen fortsetter...

Hai eller brødrister? 3D video laget av Jonas Magnussen Becsan

Tok bachelor i Australia

– Hvorfor valgte du å studere 3D på Noroff?

Jeg begynte å få interesse for 3D i løpet av videregående, og jeg ønsket å fortsette med 3D som student. Noroff sine 3D-studier passet perfekt, da det omfattet både 3D og en god del storytelling.

– Jeg syns dessuten det virket spennende at man kunne ta to år med fagskole for å så bygge på med et tredje år i utlandet og få en bachelorgrad ut av det.

Noroff sine 3D-studier passet perfekt, da det omfattet både 3D og en god del storytelling.Jonas Magnussen Becsan

– Ja, du valgte å studere på Deakin University etter du var ferdig på Noroff. Kan du si litt om studietiden der?

– Det var veldig spennende å få muligheten til å studere i Australia. I løpet av det året ble jeg kjent med mange nye mennesker og kulturer.

Han utdyper:

– Jeg fikk også krysset av skydiving fra min bucket list, og dro på to spennende turer til asia for å gjøre frivillig arbeid sammen med andre studenter. Selve studiet Bachelor of Creative Arts (Animation and Motion capture) var et spennende studium som blant annet omfattet motion capture. Det var veldig moro å lære teknikkene som brukes så ofte i film og spill i dag. Det var en veldig spesiell følelse å hoppe rundt i mocap-drakten første gang.

Deakin University har et godt studentmiljø med mange gode arrangementer, og det er godt tilrettelagt slik at nye internasjonale studenter får en god start på sin studietilværelse.

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter som vil få fotfeste i bransjen?

– Jeg vil råde nye studenter til å delta på eventer, og bygge nettverk allerede nå. Det vil hjelpe enormt når du er ferdig med studiene. Ikke minst må de være tålmodige. Ofte må man være på rett sted til rett tid. Det er ikke alltid jobbene dukker opp med en gang, men ikke gi opp. Fortsett å søke, og bygg videre på porteføljen. Jobbene dukker opp til slutt! sier Jonas.

Se porteføljen til Jonas.

Studentarbeid

Se en VFX breakdown av avslutningsfilmen til Jonas på studiet 3D filmproduksjon. Sluttresultatet er brukt til å representere studiet.


Relaterte studier