Noroff Høyskole har nettopp fått levert sin første 3D-printer. Denne vil i hovedsak bli brukt av 3D-studenter som ønsker å printe sine design.

Ultimaker 2 er en av de ledende merkevarene innen 3D-printing når det gjelder hurtighet og nøyaktig. Ved hjelp av smeltet filamentteknologi kan den oppnå en utskriftsoppløsning på 20 mikron. Med en heated print bed kan den produsere svært detaljerte uttrykk. David Froholt, studieveileder i 3D på Noroff Høyskole, har allerede testet maskinen til det fulle:

Den vil i hovedsak bli brukt av våre 3D-studenter for å fremstille deres design, men muligheten er til stede for alle studenter som ønsker å utforske og teste maskinen med hjelp fra veilederne. David Froholt, studieveileder i 3D

- Den vil i hovedsak bli brukt av våre 3D-studenter for å fremstille deres design, men muligheten er til stede for alle studenter som ønsker å utforske og teste maskinen med hjelp fra veilederne, sier Froholt.

3D-printet pris

En av de første store oppgavene til printeren, er Sparebanken Sør og Digins Innovasjonspris for den digitale konferansen "CHANGE IT" på Kilden Kulturhus 18. mars 2015. Prisen er for innovasjon i IT og digitale løsninger, og vil bli tildelt selskapet som har utviklet nye og innovative produkter og løsninger.

Her er designet for prisen, laget av student Kristian Torsdalen:

Se 3D-printeren i aksjon

Printingen som vises i denne videoen tar normalt fire timer å gjennomføre.