Kompetansen 25-åringen sitter igjen med er svært verdifull innen en rekke 3D-relaterte bransjer.

 Det mest interessante jeg har lært så langt er hvordan man lager det man ser for seg. Jeg føler aldri folk mangler kreativitet. Ferdigheter er derimot ofte en mangel, sier Fredrik Renolen (25).

Han studerer 3D design og spillteknologi-innholdsutvikling via Noroff Nettstudier.

Gjennom studiet lærer jeg å bruke alle brasjerelevante software for å visualisere ideer og konsepter, forteller han videre.

På studiet benyttes det nyeste innen software og teknologi, og studentene bruker blant annet Houdini. Man lærer å beherske fotogrametri, og får verdifull erfaring innen 3D-grafikk og 3D-miljøer.

Studerer hjemmefra

Nettstudier gir meg frihet til å studere når jeg er i modus for det. Jeg får god undervisning og veiledning av faglærerne via Zoom, som har god erfaring med dette.

Noroff har lang erfaring med online utdanning. Ved å studere på nett kan man enklere tilpasse utdanningen etter egen hverdag. Du kan velge mellom bachelor, toårige studier eller årsstudium.

Nettstudier fungerer ekstremt bra, men det krever selvdisiplin og selvrespekt. I motsetning til vanlige studier må du til enhver tid holde deg oppdatert og ansvarlig for egen innsats og sluttprodukt.

Jeg har mulighet til å dra på trening hver dag og jobb et par ganger i uken. Deadlines er satt til fast tid for alle moduler slik at det er enkelt å legge opp en timeplan for hele semesteret.

Verdifull kompetanse

 Det er hele tiden fokus på å laste opp og bygge portefølje. Det er tross alt dette som sier hva du er god for når du søker en jobb innen 3D.

Kun fantasien setter grenser for hva man kan skape av 3D-innhold på dette studiet, som er sentrert rund innholdsproduksjon og utvikling. Selv om man utvikler innhold for spill og film, er denne kompetansen og metodikken svært verdifull, også i andre bransjer.

Det er flere aspekter innen 3D design som interesserer meg, så det kan tenkes at jeg tar et nettstudium til innen en annen gren av 3D-bransjen.

Studiet i 3D design og spillteknologi er tilgjengelig på campus i Oslo og Bergen eller via nettstudier. Neste oppstart er allerede 18. oktober.

Søk studieplass


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer