Stian Sørensen fra Kristiansand trekker frem utdanning, hardt arbeid og “stå-på-vilje” som viktige suksesskriterier for å lykkes.

Gjennom riktig utdanning, hardt arbeid og stort engasjement har Stian Sørensen fra Kristiansand fått muligheten til å jobbe med storfilmer som Avatar, Harry Potter, James Bond og Pirates of the Carrebbean.

Åpnet mange dører

"Studiene ved Noroff lærte meg de viktigste aspekter innenfor 3D og animasjon." Stian Sørensen, tidl. student på 3D Filmproduksjon.

I dag er Stian ansatt i det norske spillutviklingsselskapet Funcom. Her jobber han med animasjon og motion capture på et av selskapets store satsninger The Secret World. I tillegg jobber han som frilanser på ulike prosjekter gjennom kontakter i blant annet London og New Zealand. Stian trekker frem utdanning, hardt arbeid og “stå-på-vilje” som viktige suksesskriterier for å lykkes i en bransje med mange om beinet. - Interessen for 3D oppsto da jeg gikk på teknisk tegning på videregående. Spesielt ble jeg fascinert av hvordan man digitalt kunne skape magiske verdener med uendelige muligheter og gi liv til alle slags skapninger i alt fra reklame til spillefilmer. Løsningen for å komme i inngrep med bransjen var for meg å kombinere det toårige løpet 3D filmproduksjon ved Noroff i Norge med ett år ved Teesside University i England. Studiene ved Noroff lærte meg de viktigste aspekter innenfor 3D og animasjon. Spesielt viktig var innføringen i programmet 3DsMax som er et viktig program i min arbeidshverdag. Kombinasjonen av studier ga meg en bachelorgrad i Computer Science som igjen åpnet en verden av nye og spennende muligheter, forklarer Sørensen.

Skapertrang og kreativitet

Under studiene i England jobbet Sørensen for det norske firmaet Hybris Film. Erfaringen fra Hybris Film var en medvirkende faktor til at han i etterkant av studiene fikk videre jobb i London. - Muligheten til å kombinere studier i Norge med studier i England har helt klart vært viktig for meg. Det ga meg muligheter til å få internasjonal erfaring samtidig som jeg knyttet viktige kontakter i de rette miljøene. I etterkant av året ved Teesside University fikk jeg videre jobb innenfor 3D og animasjon for det Warner Bros.-eide selskapet Centroid 3D og selskapene Double Negative og Framestore CFC i London. Dette ga meg uvurderlig arbeidserfaring og bidro til å gjøre meg attraktiv for selskaper både nasjonalt og internasjonalt. Arbeidserfaringen var nok en viktig årsak til at jeg nå har fått jobb i Funcom, forklarer Sørensen videre.

Nettverk, engasjement og hardt arbeid

"Harry Potter-filmene var inngangsbilletten min. Avatar etter det." Stian Sørensen, tidl. student på 3D Filmproduksjon.

På spørsmål om hvilke råd han har til andre som ønsker å gjøre karriere innenfor 3D Design og animasjon legger han vekt på flere ting. - En sterk interesse for 3D og animasjon er en god start. Deretter er noe av det viktigste man kan gjøre å leke med ulik teknologi og kontinuerlig utfordre egne evner og ferdigheter som animatør og 3D-utvikler. Ellers er det viktig å delta på arenaer hvor man blir kjent med aktører i bransjen og hvor man får muligheten til å vise frem egne prosjekter og hva man kan. Personlig fikk jeg min første store kontakt på Animexfestivalen som Teesside University avholder. Får man en slik mulighet skal man huske på at konkurransen er tøff og at det er vanskelig å skille seg ut. Mitt råd er derfor å tenke kvalitet framfor kvantitet, og bare stille ut de prosjektene man virkelig kan stå inne for. Ellers er det å skaffe seg relevant arbeidserfaring noe av det lureste man kan gjøre før man skal ut i arbeidslivet, anbefaler Sørensen.

Kjente filmtitler

Stian har blant annet jobbet på følgende storfilmprosjekter de siste årene: Harry Potter (fra Order of the Phoenix og utover), Legenden Om Narnia - Prince Caspian, James Bond - Quantum Of Solace, Prince Of Percia, Avatar, Robin Hood, 2012, Wolfman, Pirates of the Carrebbean - On Stranger Tides, Prometheus, Hugo, Iron Man 2, Stardust, Snow White and the Huntsman og John Carter. Stian har også jobbet med ulike TV-serier og på prosjekter med komikeren Thomas Gjertsen og den verdenskjente artisten Rod Stewart, samt en rekke spill og reklamefilmer.

Stian jobber også med mange nye spennende prosjekter som foreløpig er hemmeligstemplet.

Harry Potter (5-8)

© 2009, Warner Bros.

Avatar

© 2009, 20th Century Fox

James Bond - Quantum of Solace

© 2008, Danjaq, LLC, United Artists Corporation, Columbia Pictures Industries, Inc.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

© 2008, Walt Disney Pictures

Robin Hood

© 2010, Universal Pictures

2012

© 2009, Columbia Pictures

Pirates of the Carrebbean - On Stranger Tides

© 2011, Walt Disney Pictures

Prometheus

© 2011, 20th Century Fox

Hugo

© 2011, Paramount Pictures

Iron Man 2

© 2010, Paramount Pictures

Stardust

© 2007, Paramount Pictures

Snow White and the Huntsman

© 2012, Universal Pictures

Evian Water

Evian Water gikk som en farsott på nettet i 2009, og hadde over 7 millioner treff på YouTube etter bare én uke.

"Grawp" i Harry Potter

Kjempen "Grawp" var Stian sin første jobb i filmbransjen.

At home with Brad and Ange

Sørensen jobbet også på denne klimaksscenen i Harry Potter and the Half Blood Prince.

Sjekk ut Stian sin showreel her