To tidligere 3D-studenter fikk drømmejobb på storfilmen «Kon-Tiki» som sitt første prosjekt.

(Bilde: Aleksander Bjune og Petter Burhol).

Under det siste året på 3D Filmproduksjon ved Noroff var Petter Burhol (20) interessert i å lære mer om bransjen. Han tok saken i egne hender og kontaktet selskaper han ønsket å jobbe for. Det tok ikke lang tid før han fikk napp hos det Oslobaserte VFX selskapet Gimpville. Hans første prosjekt ble intet mindre enn storfilmen «Kon-Tiki». Med seg hadde han medstudent Aleksander Bjune (25).

– Under arbeidet med «Kon-Tiki» hadde vi behov for en dyktig person i teamet. Jeg tipset om Aleksander og dagen etter var han på plass, sier Petter. Som studenter var det stort for Petter og Aleksander å være en del av en profesjonell filmproduksjon. - Vi fikk prøve oss på ulike arbeidsoppgaver som for eksempel modellering av rekvisitter. Læringskurven var bratt og vi måtte hele tiden levere, sier Petter. – Det var interessant å se så mange disipliner jobbe sammen for å skape en film, legger Aleksander til.

Viktig karrieremulighet

Lærer ved 3D Filmproduksjon Paul Bettinson er klar på viktigheten av utplassering for studentene. – Utplassering er av høy verdi fordi det tillater hver enkelt å måle deres forventninger med virkeligheten. Det forbereder studentene på fremtidige arbeidsmuligheter. Den intense og støttende veiledningen som alle studentene har mottatt ved Noroff hjelper dem å finne og utvikle sin egen kreative identitet. Dette er en viktig faktor for at utplasseringsperioder skal bli vellykket, sier Paul.

Opptatt på hver sin kant

Aleksander flytter i disse dager til England hvor han skal studere videre mot en Bachelorgrad ved Teeside University, et av Noroffs samarbeidsuniversiteter. Han ser også på muligheter for en Mastergrad. – Etter studiene gleder jeg meg til å jobbe med nye prosjekter. Om det blir i Norge eller i England vil tiden vise, sier Aleksander. Slutten på innspillingen av Kon-Tiki betydde også slutten på Petter sin utplassering. Men Gimpville var så fornøyd med Petter sin innsats at de ringte han en uke senere. – Jeg ble tilbudt en ny utplasseringsperiode. Det er veldig gøy å få en slik tilbakemelding, sier Petter som i disse dager jobber med effektene til nyinnspillingen av «Reisen til julestjernen».

Mest besøkte filmen i en åpningshelg

«Kon-Tiki» handler om en av norgeshistoriens mest omtalte bragder: Thor Heyerdahls ekspedisjon fra Peru til Polynesia i 1947. Filmen har blitt godt mottatt av det norske markedet og er den mest besøkte norske filmen i en åpningshelg noensinne med160 000 besøkende. Nylig ble det også klart at «Kon-Tiki» er Norges kandidat i kampen om Oscar-trofeet for kategorien beste fremmedspråklige film.

Les saken på www.studenttorget.no

Se noe av arbeidet guttene var med på her

Se traileren til «Kon-Tiki» her