Fra august blir Noroffs 3D-utdanninger kraftig oppgradert. – Vi satser stort på moderne spillteknologi og skal utdanne fremtidens 3D-designere, sier programansvarlig Kevin Fosse.

– Dette blir unike 3D-studier, sier Kevin Fosse.

– Vi skal benytte nyeste teknologi og arbeidsmetoder i utdanningene, slik at studentene blir klare for spennende jobber i et moderne arbeidsliv.

Fra august vil det ettårige programmet 3D design og spillteknologi (3D Art and Games Technology) bli tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger og via Nettstudier.

Allerede nå kan du sikre deg studieplass.

Studiene er utviklet i tett samarbeid med bransjen. Både Qvisten og Xvision har vært med på å utforme studieplanen.

– Vi er veldig glade for at vi er så tett på arbeidslivet når vi utvikler nye programmer, sier Fosse.

– Hva vil studentene lære på 3D design og spillteknologi?

– Studentene skal lære å modellere 3D-miljøer og objekter, og hvordan skape stemning med farger, lys og skygger. De skal også tidlig lære å animere, og vil kunne sette sammen sine 3D-kreasjoner til til enten animasjonsfilm, illustrasjoner, eller i en interaktiv setting i en spillmotor. Dette og mye mer.

Toårige studier

I tillegg til årsstudium får studentene muligheten til å velge toårige løp. Disse studiene har fått navnene 3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling (Content Creation) og 3D design og spillteknologi - Interaktiv (Interactive).

Velger man toårig løp, har man samme førsteår, som i praksis også er det samme som årsstudiet. Den eneste forskjellen ved å søke seg inn på et toårig løp er at studieplassen for andreåret er sikret allerede nå. Andreårene vil starte august 2022.

– Hva er forskjellen på de toårige studieløpene?

3D design og spillteknologi - Interaktiv erstatter vårt nåværende studieprogram 3D spilldesign.

Fosse utdyper:

– På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR. Interaktiv er det mest tekniske av våre 3D-utdanninger. På studiet vil du benytte det nyeste innen software og teknologi, og vil blant annet bruke spillmotoren Unreal Engine og VR-teknologi. Dette studiet kan være din vei inn i spillbransjen. Samtidig blir du også attraktiv for en rekke andre bransjer.

3D-studier på Noroff

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling er sentrert rundt innholdsproduksjon og utvikling, og handler om å skape estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer.

Han forklarer videre:

– Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering. På studiet vil du benytte det nyeste innen software og teknologi, og vil blant annet bruke Houdini. Du vil lære å beherske fotogrametri, og vil få verdifull erfaring med 3D-grafikk og 3D-miljøer. Selv om du utvikler innhold for spill og film, er denne kompetansen og metodikken svært verdifull, også i andre bransjer.

Felles for alle 3D-utdanningene er at studentene jobber målrettet i studietiden mot å spisse porteføljen som skal sikre drømmejobben.

Fremtidens 3D-designere

Fosse forteller at 3D-studenter på Noroff vil være forberedt på et arbeidsliv i endring.

– Den teknologiske utviklingen går i en rasende fart. Derfor blir det vår oppgave å forberede studentene på verktøy, arbeidsmetoder og teknologier som bruker i bransjen. Ikke bare nå, men også i fremtiden.

Han forteller at 3D-designere du mange karrieremuligheter i en rekke bransjer.

– Spillteknologi blir i dag brukt på en rekke felt, som interaktive produksjoner, opplæring, og som visuelle effekter på store filmer og TV-produksjoner.

– Tidligere Noroff-studenter har jobbet på filmer som Avengers, Pirates of the Caribbean, The Dark Knight Rises, Terminator, Harry Potter og James Bond, for å nevne noen. Vi har også tidligere studenter som har arbeidet på kjente spillprosjekter som Cyberpunk, Star Citizen, Shadow Point, The Division 2, Hitman og Pode, sier han.


Mer om de nye 3D-utdanningene

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer