Jeg skulle ønske at spilldesign ble dratt litt mer frem i lyset. Da jeg fant ut at dette var en bachelorgrad tenkte jeg: Den vil jeg ha!

Noe av det Katarina Arntsen (22) husker best fra hun var liten var det å komme hjem fra skolen en varm sommerdag, sitte sammen med broren og vennene og spille gamle retro spill. Denne spillgleder er noe av det hun ønsker å gi videre til andre. 

I dag tar hun en bachelorgrad i interaktive medier-spill Noroff Kristiansand.

Da jeg startet på studiet hadde jeg ikke noen erfaring innenfor 3D eller det å lage spill, men etter mye hjelp fra lærere klarte jeg å lage kortspill, brettspill og et fullstendig ferdig skrekkspill som bacheloroppgave, forteller Katarina stolt.

«»

Studentarbeid, laget av Katarina. Foto: Skjermdump

«Finnes det altså, spilldesignere?»

22-åringen ler mens hun forteller om de ulike reaksjonene hun pleier å få når hun forteller at hun studerer spilldesign.

Flere spør «kan du tjene penger på det?» eller «finnes det altså, spilldesignere?».

Hun fortsetter:

Mange ser ut som et spørsmålstegn, jeg vil tro de ikke har peiling på hva studiet innebærer. Det er også en del som sier at de skulle ønske de visste om at studiet fantes, siden det virker så interessant, forteller Katarina.

Til andre jenter som vurderer å studere interaktive medier-spill så vil jeg si: Kjør på! Det spiller ingen rolle hva du gjør, hvem du er, kjønn, eller hva du liker å gjøre på fritiden. Hvis spill interesserer deg så go for it. Som jente har jeg fått positive kommentarer fra spillselskaper om at de gjerne tar imot flere jenter.

Spurt, gravd og gjort feil

Hvordan er koblingen til bransjen gjennom studiet?

Det vi lærer gjennom studiet er veldig relevant i forhold til bransjen! Deter oppdatert etter hvordan det er i arbeidslivet. Studiet følger eksakt den samme pipelinen som andre steder gjør.

På spørsmålet om hvordan oppfølgingen har vært, svarer 22-åringen med en gang:

Jeg har fått all den hjelpen og oppfølgingen jeg trenger! Jeg har spurt masse, gravd, vist mine feil og ting jeg kan gjøre bedre, på den måten har både jeg og mitt arbeid forbedret seg.

Jeg har lært så mye at det egentlig ikke går an å sette ord på det. Alt fra å lage spill, lyddesign, lysdeisgn, modellering, skulpturering, teksturering, level design, koding, og bare det å samarbeide godt med andre mennesker.

Utrolig mange fine minner fra studietiden

– Noe av det beste jeg har opplevd i løpet av studiet må være når jeg fikk utstilt et brett/kortspill jeg hadde laget på et museum i Kristiansand, eller da jeg fikk min aller første toppkarakter. Jeg har utrolig mange fine minner fra det å studere på Noroff. Det jeg alltid kommer til å huske er hvor stolte lærerne har blitt hver gang jeg har vist frem arbeidet mitt. 

Etter studiet håper Katarina å kunne starte sitt eget spillselskap.

Jeg er egentlig godt i gang. Jeg ønsker å skape kreative verdener hos spillere og senere også vise hvem jeg er og hvor mye jeg har forbedret meg på hele tre år, avslutter hun.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer