Google har vært øverst på listen over de mest attraktive arbeidsplassene for IT-studenter de siste fire årene. De tror arbeidsmiljøet og mulighetene for personlig utvikling er noe av årsaken til det.

- Vi har en glassklar misjon i Google: å gjøre verdens informasjon universelt tilgjengelig og nyttig. Det er et oppdrag jeg tror mange kan finne mening i, og som man i tillegg beviselig ser gjennom tjenester som Søk og Maps - produkter som bidrar til å gjøre hverdagen enklere for mange millioner mennesker hver eneste dag.

Slik forklarer Sondre Ronander, Communication Manager i Google Norge, at Google også i 2022 toppet listen over de mest attraktive arbeidsplassene blant norske IT-studenter.

Les mer: Studentene har talt - dette er landets mest attraktive arbeidsplasser

Sondre Ronander. Foto: Privat

Universum gjennomfører en årlig undersøkelse blant norske studenter, og blant IT-studentene har Google toppet listen hvert år siden 2019. I år svarte rundt 1200 IT-studenter på undersøkelsen.

Her er topp 50-listen over de mest attraktive arbeidsplassene for IT-studenter.

Skjermdump: Universum

 

Må tilby mer enn god lønn

Det er stor mangel på IT-kompetanse i Norge, og mange bedrifter oppgir at de ikke får tak i den IT-kompetansen de trenger. Det gjør konkurransen om IT-hodene tøff. Nyutdannede IT-studenter er derfor svært attraktive på arbeidsmarkedet. 

- Det er klart at det i takt med at samfunnet stadig digitaliseres på flere fronter, så øker også behovet for IT-hoder hos flere. Alle merker konkurransen om kompetansen i dag, og man må kunne tilby fordeler på flere fronter enn bare god lønn, sier Ronander i Google.

Det er nemlig to ting norske studenter vektlegger mer enn lønn når de velger seg arbeidsplass. Det er et godt arbeidsmiljø og muligheten til profesjonell utvikling. Ronander mener det kan være en av forklaringene til at teknologi-giganten scorer såpass høyt hos norske studenter.

-  Personlig og profesjonell utvikling er en helt integrert del av å jobbe i Google. Det handler ikke bare om kurs, som vi selvfølgelig har plenty av, men også en kultur der det tilrettelegges og oppfordres til å finne sin egen vei, sier han.

 


Noroff - School of Technology and Digital Media tilbyr en rekke studier innen IT, på høyskole- og fagskole-nivå.

I tillegg tilbyr Noroff Accelerate flere kortere, fleksible kompetanseprogrammer for deg som ønsker å bygge på din IT-kompetanse. 

 

IT-studier