En av våre utrolig dyktige studenter, Linn Hege Sagen, har skrevet tekst og melodi til MGP-låten "Ta meg tilbake" som fremføres av Marie Klåpbakken 14. mars.

Vi tok en prat med Linn Hege.

- Fortell om forløpet til sangen “Ta meg tilbake”? Hva inspirte deg/dere?

- "Ta meg tilbake" er inspirert av det at man i vanskelige situasjoner ofte tenker tilbake til øyeblikk hvor man hadde det bra. Låten er skrevet sammen med Marie Klåpbakken, som fremfører låten 14. mars i Oslo Spektrum, Olav Tronsmoen og et fantastisk lydlandskap som er skapt av produsent Alf Magne Hillestad.

Jeg er utrolig stolt, ydmyk og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være med å skrive en låt til Melodi Grand Prix. Linn Hege Sagen, student på lyd- og musikkproduksjon

- Hva er bakgrunnen din?

- Jeg kommer fra en musikalsk familie hvor det å skrive låter, spille forskjellige instrumenter og leke med musikken alltid har stått sentralt. Jeg bestemte meg tidlig for at det var dette jeg vil drive med. Jeg gikk på musikklinja ved Skarnes Videregående Skole, hvor jeg brukte tiden til å utforske musikksjangere og finne mitt uttrykk både som vokalist og låtskriver.

- Når begynte du å fatte interesse for å skrive låter?

- Jeg har alltid likt å skrive. Jeg har alltid hatt mange notatbøker, dagbøker o.l, hvor jeg har skrevet ned tanker, drømmer og ting som har skjedd. Jeg skrev min første låt da jeg var 7 år. Denne låten skrev jeg til min søster og hennes konfirmasjon. Den handlet om at jeg lurte på hvordan livet vårt som søstre hadde vært hvis vi var like gamle. Utrolig hva man funderer over når man er liten. Det å skrive tekster er en kanal hvor jeg får utløp for alt jeg har i hodet. Jeg kan skildre situasjoner, mennesker og miljøer på en måte som gjør at jeg kan fortelle andre om hvordan jeg ser verden med mine øyne.

- Hadde du noen gang trodd at låten din skulle spilles på MGP?

- Nei, det er noe jeg har håpet på men aldri trodd skulle skje. Jeg har vokst opp med MGP, og har alltid drømt om å få være med, så jeg er utrolig stolt, ydmyk og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være med å skrive en låt til Melodi Grand Prix. Jeg er veldig spent på hvordan det blir å høre låten i Oslo Spektrum.

- Hva handler låten om? Hva er budskapet?

- Låten skildrer en lengsel tilbake til de øyeblikk og gode minner som man tar med seg i livet, og som man kan finne trøst i når man har det tungt.

- Hva er målet ditt for fremtiden?

- Målet mitt er at jeg skal bruke tiden min på det som gjør meg lykkelig. Jeg håper jo så klart på at jeg får holde på med komponering og låtskriving, men det er som min komposisjonslærer ved Noroff Oslo, Raymond Enoksen sier: “Det er ingen menneskerett å leve av musikk.” Jeg har tenkt til å levere det beste jeg kan også får vi se om noen vil høre på det jeg har på hjertet. Så lenge de vil det, så har ikke jeg tenkt til å gi meg i nærmeste fremtid.

- Hva er favorittlåten din akkurat nå?

- Jeg har så mange at det er vanskelig å velge ut bare en. Jeg vil si at “Lyset” av Kristian Kristensen er den jeg hører på mest akkurat nå, men “A case of you” med Joni Mitchell er en låt som jeg har hørt på minst 3 ganger daglig de siste 2 årene, så jeg føler at den er verdt å nevne. Tekstforfatting i verdensklasse kan man aldri gå lei av.

Vi ønsker Linn Hege Sagen lykke til i Melodi Grand Prix!

 

Melodi Grand Prix 2015

Eurovision song contest 2015 skal avholdes i Wien, Østerriket. Dette er 53. gangen Norge deltar i denne konkurransen siden 1960. Vi har vunnet 3 ganger; i 1985 (La det swinge), i 1995 (Nocturne) og i 2009 (Fairytale).

I år vil det ikke avholdes noen semifinale, men et show hvor 11 sanger framføres med et live orkester (for første gang på 17 år). Av 800 bidrag som ble sendt inn til NRK annonserte de 11 sanger 21. januar 2015.

Flere Noroff-studenter deltar:

Artisten Marie Klåpbakken skal delta med låten ”Ta meg tilbake” (Take me back).
Komponister: Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen (Noroff-student) og Olav Tronsmoen.

Artisten Alexandra Joner skal delta med låten Cinderella.
Komponister: Erik Smaaland og Kristoffer Tømmerbakke (begge Noroff-studenter).

     
Top