Noroff-LAN 2015 skal holde på sammenhengende i 48 timer. Dette blir et morsomt arrangement for ungdommer i Trondheim.

Vi sitter her med Caroline Gundersen, Erik Hammer, Marius Åslund og Brage Tellebon, som jobber med et stort arrangement som skal gå av stabelen i februar.

- Hva skjer i februar?

- Nesten helt siden skolestart har vi jobbet med Noroff-LAN 2015. Dette blir et LAN med 200 deltagere, og vi holder på sammenhengende i 48 timer. Dette blir et morsomt arrangement for ungdommer i Trondheim.

- En trenger vel noe plass for å få inn 200 deltagere. Hvordan løser dere dette?

- Vi har vært heldige og fått med oss Kulturenheten i Trondheim kommune som samarbeidspartner. De har lagt til rette for at vi får disponere Charlottenlundhallen, en stor idrettshall i Trondheim.

- Hva går ellers samarbeidet med Kulturenheten ut på?

- De stiller med nattevakt begge netter og stiller med 3 ungdommer som vil jobbe i LAN-crewet før og under arrangementet. De har reservert 30 plasser.

- Over 200 PC-er i nett stiller store krav til raskt bredbånd, god infrastruktur og mye teknisk kompetanse. Hvordan løser dere dette?

- Her har vi fått med oss EVRY. De stiller med it-konsulenter, switcher og teknisk hjelp. De har også gitt oss tilgang til NTEs bredbåndsentral som står i kjelleren på hallen, slik at vi får svært god nettilgang.

- Det blir vel dyrt med så mye assistanse fra EVRY?

- Nei da, de gjør dette gratis og sponser oss med 5000,- i tillegg. Så en stor takk til Evry.

- Det er vel mye å tenke på i forbindelse med et slik arrangement. Hva kreves fra dere som arrangører?

- Vi må ha avtale med brannvesenet, førstehjelpstjeneste ,politiet, vekter på natta, et idrettslag som stiller på dugnad som brannvakt, og partnere på mat og andre tjenester. Vi har også gjort en risikoanalyse, laget branninstrukser og jobbet ut et budsjett.

- Og hvordan ser budsjettet ut? Blir det konkurs?

- Nei, vi har et budsjett på i overkant av kr 100.000, og har tro på et lite overskudd vi kan bruke på neste arrangement.

- Blir det bare spilling, eller har dere organisert for andre aktiviteter gjennom de 48 timene?

Det blir spilling, mye spilling. Vi har planlagt konkurranser innen følgende spill:

  • LOL – lagspill for 5.mannslag
  • DOTA 2– lagspill for 5.mannslag
  • Hearthstone - individuelt
  • CS:GO– lagspill for 5.mannslag

- Og for de som vinner, er det noen form for premie?

- Vinner av lagspill får kr 10.000,- mens vinner i Hearthstone får kr 2000,- Totalt deler vi ut premier for kr 32.000,-. I tillegg til spilling, får våre deltagere prøve Oculus rift (3D-briller) med Virtuix Omni. Dette er en halvkule som lar deg styre spillet ved å løpe mens du spiller et 3D action-spill. PC-spill er blitt en kondisjonsidrett.

- Hvem er velkommen og når kan en melde seg på?

- Vi har en aldersgrense på 16 år. Vår samarbeidspartner Kulturenheten får ha med noen deltagere under 16 år. Vi åpner for påmelding 2.januar 2015. Dessverre har vi bare plass til 200 deltagere denne gangen.

- Har Noroff-LAN egne nettsider ?

- Vi jobber med dem. De lanseres 2.januar.

Takk for praten.

Da ønsker vi studentene i Trondheim lykke til videre med forberedelsene av Noroff-LAN 2015.

     
Top