Da Are Refsdal fortalte sin arbeidsgiver Computas at han ønsket bredere grafisk kompetanse, var responsen positiv.

46 år gamle Are bor på Stabekk i Bærum og jobber i konsulentselskapet Computas. Med støtte fra arbeidsgiver studerer han grafisk design på deltid på Noroff Nettstudier.

– Computas er et konsulentselskap med litt over 300 ansatte som holder til på Lysaker, sier Are. – Kjernekompetansen vår er systemutvikling, system-arkitektur, integrasjon, prosjektledelse og rådgivning. 90 prosent av de ansatte har mastergrad. Jeg er utdannet sivilingeniør innen data fra NTNU i Trondheim. Til daglig jobber jeg med app-utvikling og har roller som rådgiver, prosjektleder, interaksjonsdesigner og utvikler.

– Deltid var det rette for meg

Siden det er behov for flere grafiske designere, synes min arbeidsgiver at det er interessant å styrke min kompetanse på området.Are Refsdal, student Noroff Nettstudier

– Hva gjorde at du ønsket å ta et deltidsstudium på Noroff Nettstudier?

– Jeg har alltid vært opptatt av grafisk design, helt siden jeg var liten. På barneskolen tegnet jeg som regel i timene. I Computas har vi en grafisk app-designer som er spesielt dyktig, og jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg hadde samme bakgrunn som henne. Jeg søkte litt etter hvilke muligheter jeg hadde, og oppdaget at Noroff har et solid studie med mye spennende fagstoff. Siden jeg har full jobb var det uaktuelt å studere på heltid, så jeg bestemte meg for at deltid var det rette for meg.

– På hvilken måte støtter arbeidsgiver deg i studiet?

– Siden det er behov for flere grafiske designere, synes min arbeidsgiver at det er interessant å styrke min kompetanse på området. De betaler derfor studieavgift og pensumbøker. Til gjengjeld binder jeg meg til å jobbe hos Computas i en periode etter studiene. Det er ikke noe problem siden jeg trives så godt.

Ares leder i Computas, Rolf Rønning, er opptatt av de ansattes faglige utvikling, og støtter Are i sitt utdanningsløp:

– For Computas er det viktig at våre ansatte oppdaterer seg faglig og utvikler seg, sier han.

– Da Are ønsket å ta dette studiet var vi naturligvis positive, siden det er en god match mellom Ares fagområde, hans interesse og våre strategiske mål som selskap. Vi er alle tjent med å tilrettelegge for at Are skal lykkes med studiet.

Da Are ønsket å ta dette studiet var vi naturligvis positive, siden det er en god match mellom Ares fagområde, hans interesse og våre strategiske mål som selskap.Rolf Rønning, Computas

Studiet er lærerikt, relevant og omfattende

– Hvordan opplever du det å studere deltid på Noroff Nettstudier?

– Jeg er veldig positivt innstillt til studiet så det har gått bra til nå, sier Are. – Det er litt mer å gjøre enn det jeg trodde, men dette gjør jo at jeg lærer ekstra mye. Jeg er spesielt glad for at det er så mye digitalt i studiet og for at vi som studenter har tilgang til lynda.com. Her er det kun høykvalitets læringsvidoer, og man lærer av de beste. Jeg er også heldig ved at jeg kan snakke med flere designere på mitt arbeidsplass.

– Hvordan fungerer det å kombinere jobb og studier?

– Jeg setter av to-tre kvelder i uken hvor jeg bare jobber med studiene etter middag, og jobber til over midnatt for å få gjort så mye som mulig. I tillegg bruker jeg en time nå og da når jeg får tid.

– Hva synes du om nettstudiet grafisk design?

– Så langt liker jeg det veldig godt. Jeg synes oppgavene vi har fått har vært utfordrende og lærerike. Både øvingsoppgavene og prosjektinnleveringene er spennende. En av de første oppgavene man må gjøre er å lage seg en oversikt over hele semesteret med datoer for innlevering. Den bruker jeg en del for å få oversikt over hvor jeg er i studieløpet. Jeg synes studiet både er lærerikt, relevant og omfattende.

– Hva vil du bruke utdanningen til når du er ferdig?

– Jeg kommer først og fremst til å bruke utdannelsen til å gjøre grafisk design av apper, men sannsynligvis også til å designe nettsteder.

Alle studiene er tilgjengelige på heltid og deltid.

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top